Rojava Enternasyonalist Komünü, Andok Cotkar'ı andı

Rojava Enternasyonalist Komünü, Alman YPG'li Andok Cotkar'ı anarak, "Direnirken ruhuyla yanımızda olacak" dedi.

Rojava Enternasyonalist Komünü, bugün yazılı açıklama yaparak, 16 Ekim'de şehit düşen Andok Cotkar'ı (Konstantin) andı.
"Kuzey Almanya’nın Kiel kentinden Konstantin, NATO üyesi Türkiye’nin saldırganlık savaşı sürecinde Serêkaniyê’de bir hava saldırısında şehit düştü" denilen açıklamada, Andok Cotkar'ın DAİŞ'e karşı savaşmak için YPG Halk Savunma Kuvvetleri’ne katıldığı, Minbic, Cerablus ve Reqa bölgelerindeki cephelerde savaşa katıldığı belirtildi.

'YARALANDI AMA ÊZİDÎ HALKI İÇİN TEKRAR DÖNDÜ'

Açıklamada, "Yaralandıktan sonra bir süre evine döndü, ancak daha sonra tekrar Kürdistan’a geldi ve en son Şengal’in Êzidî halkını soykırımdan koruma için YBŞ direniş birliklerinde yer aldı" denilerek, "Faşist Türk devletinin ve cihatçı paralı askerlerinin saldırılarının başlamasıyla birlikte, 2012’den beri Rojava’da gelişen Umut Devrimi’ni savunmak için diğer birçok arkadaşıyla hemen gönüllü oldu" diye belirtildi.

'YANIMIZDA OLACAK!'

Rojava Enternasyonalist Komünü, açıklamasında şunları da ifade etti:
"Hayallerini yüreklerimizde taşıyacağız. Direnişte olduğumuz zaman, Heval Konstantin Andok kalbi ve ruhuyla hem Kürdistan cephesinde hem de büyük şehirlerin caddelerinde yanımızda olacak ve nihayet bu çılgınlığa son vermemiz için gereken gücü verecek. Mücadelene devam edeceğiz. Özgürlük ve adalet arayışını asla bastıramazlar."