'Rojava'yı birlikte özgürleştirdik, birlikte savunuyoruz'

1 Kasım Dünya Kobanê ve 2 Kasım Dünya Rojava Günü'ne ilişkin Devrimci Cephe tarafından yapılan açıklamada, "Rojava'yı birlikte özgürleştirdik, birlikte savunuyoruz. Dünya Rojava Günü'nde her alanda yaşamı durduralım" denildi.

Türk devletinin Rojava'ya saldırılarının ardından ilan edilen 2 Kasım Dünya Rojava Günü'nde binlerce kişi alanlara çıkmaya hazırlanıyor. 1 Kasım Dünya Kobanê ve 2 Kasım Dünya Rojava Günü'ne ilişkin Devrimci Cephe tarafından yapılan açıklamada, Rojava için seferberlik ruhu ile ayağa kalkma çağrısında bulunuldu. Uluslararası sömürgeci güçlerin, çete devleti haline gelen Türkiye'nin eliyle, Rojava'daki umutların yok edilmek istendiği vurgulanan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Karanlık yüzlülere karşı aydınlığın savaşçıları; "nasıl ki düşmedi Stalingrad, düşmeyecek Kobanê" demişti.

Düşmedi Kobanê ve özgürlüğün, aydınlığın umudu can bedeli, insan üstü bir fedakarlıkla, Kürt özgürlük savaşçıları, Türkiyeli devrimciler dünyanın birçok yerinden Kobanê’ye akın eden enternasyonalist devrimciler karanlığı yenerek Kobanê ’de, Rojava’da dünyaya aydınlık yaydı. Bugün uluslararası sömürgeci güçler, faşist çete devleti haline gelen T.C. eliyle, bu umudu boğmak istiyor. Rojava devrimini boğmak istiyorlar. Başta Kürt halkı olmak üzere, o coğrafya da yaşayan halkları soykırımdan geçirmek istiyorlar."

ROJAVA DİRENİŞİ HEPİMİZİN DİRENİŞİDİR

Türk devletinin işgaline karşı milyonlarca insanın günlerdir ayakta olduğu hatırlatılan açıklamada, "Milyonlarca kişi, "Düşmedi Kobanê, düşmeyecek Rojava, Rojava için ayağa kalk" sloganlarıyla dünyayı inletiyorlar. Emperyalizminin Vietnam saldırısından günümüze dünya halkları ilk kez böylesine güçlü bir halka, bir coğrafyaya sahip çıkıyor, tek yürek oluyor. Bunu büyütmek sömürgecileri defetmek için daha çok çaba içinde olmalıyız. Rojava ile yok edilmek istenen insanlığımız, yok edilmek istenen geleceğimizdir.

Bu işgalci sömürgeci işgalci çeteler karşısında ayağa kalkmak, nerede olursak olalım yüreğimizin Rojava’da atması insan olmamızın biricik kriteridir. 2 Kasım Dünya Rojava Günü'nde her alanda yaşamı durduralım. Tüm dünya “Rojava için ayağa kalk” şiarıyla DAİŞ’in intikamını almaya çalışan faşist işgalci çetelere karşı tek yürek oluyor. 2 Kasım’da her alanda sokaklarda haykıran bu seslere sesimizi katalım. Rojava direnişi, hepimizin direnişidir. Rojava yalnız değildir, her yer Rojava her yer direniş şiarını haykıralım" denildi.