Rojavalı gençler Erdoğan faşizmine karşı seferber oluyor

Rojava Gençler Birliği (YCR), Erdoğan faşizmine karşı bir seferberlik hamlesi başlattıklarını duyurdu.

YCR Genel Koordinasyonu “Welat Welatê Me Ye, Tolhildan Soza Me Ye” (Ülke bizim ülkemizdir, İntikam sözümüzdür” şiarıyla bir hamle başlattıklarını açıkladı.  Açıklamada, “Dicle’den Fırat’a kadar, Dêrik’ten Efrîn’e, Qamişlo, Hesekê, Kobanê Minbic ve Şehba’ya kadar Qereçox şehitlerimizin intikamı için seferber olalım ve Erdoğan ile çetelerinin faşizmine karşı özgür yaşamı inşa etme yolunda mücadele edelim” çağrısı yer aldı.

DAIŞ ve El-Nusra’ya karşı verdikleri mücadelenin aynı zamanda Türk devletine karşı verdikleri mücadele olduğunu belirten YCR, Rojava-Kuzey Suriye’deki tüm gençleri hamleye aktif katılmaya çağırdı.

YCR Genel Koordinasyonu’nun açıklaması şöyle:

“Halkların Devrimi gibi tarihi bir süreçten geçmekteyiz. Böyle bir süreçte mücadeleyi tüm hızıyla sürdürüyoruz. Faşist ve işgalci düşmanlar ise içlerindeki korkudan ötürü kazanımlarımıza barbarca saldırmaktadır. Türk devletinin bize dönük soykırım amaçlı saldırıları devam etmektedir. Çünkü kendi varlığını savaş üzerine, talan ve soykırım üzerine oluşturmuştur.

Erdoğan öncülüğündeki AKP hükümeti, Kuzey Suriye ve Bakurê Kurdistan’ın kazanımlarından dolayı çılgına dönmüş, bu çılgınlığın verdiği etkiyle ölümüne saldırmaktadır. Bunun yanında AKP’nin ENKS ve KDP ile yaptığı kirli planlar da söz konusudur. Bu hain güruhlar da bizi düşman ilan ettiler ve Rojava Devrimi’ne karşı sürekli faaliyet halindeler. Kürdistan’daki ihanet çizgisi günümüzde kendisini KDP ve ENKS’de temsil etmektedir.

İşgalci Türk devletinin Rojava ve Kuzey Suriye’ye karşı saldırıları yeni değil. DAIŞ ve El-Nusra’ya karşı verdiğimiz mücadele aynı zamanda Türk devletine karşı verdiğimiz mücadeledir. 20 arkadaşımızın Qereçox’da Türk devleti tarafından katledilmesi sonrası yeni bir aşamaya geçilmiştir.

Rojava-Kuzey Suriye Apocu gençleri olarak cevabımız direniş ve intikamdır. Türk devlet işgaline ve ihanete karşı mücadelemizi güçlendirelim ve şehitlerimizin çizgisinde zafere doğru yürüyelim.

Bu temelde, “Welat Welatê Me Ye, Tolhildan Soza Me Ye” sloganıyla yeni bir hamle başlattığımızı duyuruyoruz. Dicle’den Fırat’a kadar, Dêrik’ten Efrîn’e, Qamişlo, Hesekê, Kobanê Minbic ve Şehba’ya kadar Qereçox şehitlerimizin intikamı için seferber olalım ve Erdoğan ile çetelerinin faşizmine karşı özgür yaşamı inşa etme yolunda mücadele edelim.

Rojava-Kuzey Suriye’deki tüm gençlere, hamleye aktif katılmaları için sesleniyoruz. Savunma birlikleri oluşturalım. Örgütlenelim. Şehitlerimizin intikamını almak için meydanlara inip hep birlikte haykıralım. Halkı savunmak için kendilerini siper eden, canlarını vermekten çekinmeyen gençlerimizin kanını yerde bırakmayacağız.”