Rojda Felat: Reqa'nın yüzde 80'i özgür

Reqa Özgürleştirme Operasyonu Komutanı Rojda Felat, kentin yüzde 20'sinin çetelerin elinde kaldığını kaydetti.

Demokratik Suriye Güçleri'nin (QSD) sürdürdüğü Reqa'yı kurtarma operasyonu devam ederken, kentin merkezinde operasyona ilişkin ANF'ye bilgi veren Reqa Özgürleştirme Operasyonu Komutanı Rojda Felat, kentin yüzde 20'sinin çetelerin elinde kaldığını kaydetti. Felat, "Bir buçuk aya kadar kent tamamen özgürleştirilir" dedi.

Reqa kent merkezinde ajansımıza konuşan Felat, kentin yüzde 20'sinin DAİŞ çetelerinin kontrolünde kaldığını belirterek, "Kentin yüzde 20'si DAİŞ çetelerinin elinde kaldı. Savaşçılarımız her gün ilerleme kaydediyor ve çetelerin çemberini daraltıyor" dedi.

Çetelerin sadece kentin kuzeyinde kaldığını belirten Rojda Felat, "Çeteler moral olarak çöktü. Çok sayıda çete gelip teslim oluyor. Teslim olmak isteyen çok sayıda kişi olduğu bilgisi var elimizde. Ama birbirlerinden korkuyorlar. Son günlerde birçok çetebaşı da gelip teslim oldu" diye konuştu.

Felat, Reqa'yı özgürleştirme operasyonun planladıkları gibi devam ettiğini ve şimdiye kadar herhangi bir aksamanın yaşanmadığını da sözlerine ekledi.