Serêkaniyê saldırı altında: 30'u aşkın işgalci öldürüldü

İşgalci Türk devleti Serêkaniyê’ye bağlı köylere yönelik yoğun saldırılarda bulunuyor. İki köyde en az 30 işgalci öldürülürken, biri tank olmak üzere bir çok askeri araç imha edildi. Üç sivil işgalciler tarafından katledildi.

Türk işgal güçleri, 9 Ekim’de başlattığı işgal saldırılarından bu yana sivilleri hedef almaya devam ediyor.

DİBİŞ KÖYÜNDE ÜÇ SİVİL KATLEDİLDİ

Bir savaş suçu da Serêkaniyê’nin Zirgan ilçesine bağlı Dibiş köyünde gerçekleşti. İşgalciler köyde üç sivili katletti. 9 Ekim’de bu yana yüzlerce sivil katledildi. Bunlardan bazıları vahşi yöntemlerle, bazıları toplu infaz edilerek katledildi.

Türk devleti ABD ve Rusya ile yaptığı anlaşmalara rağmen ateşkesi sistematik bir şekilde ihlal ederek, saldırılarını da sürdürüyor.

EYN İSA’YA BAĞLI KÖYE AĞIR SİLAHLARLA SALDIRI

İşgalci devlet ve himayesindeki El Nusra/DAİŞ karışımı çeteler, Pazartesi günü Eyn İsa’nın Firehan köyüne ağır silahlarla saldırıda bulundu. Köy şiddetli bir şekilde bombalandı.

KİNA KÖYÜNDE 6 İŞGALCİ ÖLDÜRÜLDÜ

Eyn İsa’ya bağlı Kina köyüne de Pazar akşamı düzenlenen saldırıya, QSD savaşçıları sert karşılık verdi. Çatışmalarda 6 çete mensubu işgalci ölürken, 5’i de yaralandı.

MUBAREKIYÊ KÖYÜNDE 24 İŞGALCİ ÖLDÜRÜLDÜ

Serêkaniye’nin Zirgan ilçesine bağlı köyler Pazar akşamından beri yoğun saldırı altında bulunuyor. Midba Axa, Dawudiyê, Dirdara, Mubarekiyê, Mirekis ve Sıkeriyê köylerine yönelik saldırılara QSD savaşçıları da meşru savunma temelinde karşılık veriyor.

Sadece Mubarekiyê köyünde yaşanan çatışmalarda 24 işgalci çete mensubunun öldürüldüğü, saldırıda kullanılan iki aracın imha edildiği bildirildi. Diğer köylerde yaşanan çatışmaların bilançosu elde edilemedi. Madbaxa köyüne yönelik saldırı girişimi, QSD savaşçıları tarafından geri püskürtüldü.

Tıl Qertel ve Saliheye köyüne yönelik saldırılar nedeniyle de bölgede yoğun çatışmaları yaşandığı bildiriliyor.

Zirgan ilçesine bağlı bir çok köyde saldırılar nedeniyle çatışmalar yaşandığı yönünde bilgiler geliyor.

BABİL XÊR KÖYÜNDE BİR TANK İMHA EDİLDİ

Ateşkesin yoğun bir şekilde ihlal edildiği diğer bir alan ise Babil Xêr köyü oldu. Zirgan ilçesine bağlı bu köyde, Türk devletinin saldırılarına karşılık veren QSD savaşçıları Pazartesi sabah saatlerinde bir tankı imha etti.