Serêkaniyêliler: Topraklarımızı işgalcilere bırakmayacağız

Türk devleti ve ona bağlı çete gruplarının işgal saldırıları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan Serêkaniyê sakinleri, topraklarını asla işgalcilere bırakmayacaklarını belirtiyor.

İşgalci Türk devleti ve çetelerinin saldırıları nedeniyle Serêkaniyê’den göç etmek zorunda kalan yüzlerce aile Hesekê, Til Temir ve çevre kent ve ilçelerdeki okullarda yaşam mücadelesi veriyor.

‘ABD SALDIRILARA ZEMİN HAZIRLADI’

Til Temir’e göç eden Sebah Mihemed adlı Serêkaniyêli, “Amerika önce gelip bölgeye yerleşti ardından Erdoğan ile anlaştı ve noktalarını boşalttı. Saldırılara zemin hazırladı. Uçaklarla, toplarla sivilleri bombaladılar. Sadece Kürtlere değil, Süryanilere, Ermeni ve Araplara saldırdılar. Sivilleri katlettiler. Kimyasal silaha kadar her şeyi kullandılar” dedi.

‘BÖLGEMİZDE ERDOĞAN’A AİT BİRŞEY YOK!”

Saldırılar nedeniyle evlerini terk ettiklerine vurgu yapan Sebah, “Bölgemizde Erdoğan’a ait bir şey yok. Erdoğan çetelerini üzerimize sürdü. Evlerimizi yıktılar, talan ettiler. Çocuklarımızı alıp evimizi terk etmek zorunda kaldık. Şimdi ise okullarda yaşamımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Önümüz kış, çocuklarımız küçük nasıl yapacağız bilmiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ’

Topraklarında QSD dışında hiçbir gücü kabul etmeyeceklerini söyleyen Sebah Mihemed şöyle devam etti: “Kürt güçlerimiz dışında hiçbir gücü kabul etmiyoruz. Topraklarımıza geri dönmek istiyoruz. Topraklarımızı hiçbir zaman kimseye bırakmayacağız. Kanımızın son damlasına kadar da Serêkaniyê’yi bırakmayacağız ve direneceğiz. Erdoğan’ın bölgeye sürdüğü çeteleri ellerimizle temizleyeceğiz. QSD savaşçılarının arkasındayız. Çocuklarımızı da bu uğurda büyütüyoruz.”

‘KÜRTLER ÜZERİNE İHANET PLANLARI YAPILDI’

Siphî Tirkî Xêlo adlı yurttaş, “Topraklarımızı kimseye bırakmadık. Ne Erdoğan ne de diğer devletler, kim topraklarımıza saldırırsa topraklarımızı bırakmayacağız ve kanımızın son damlasına kadar direneceğiz. Kürtlerin kanı üzerinde ihanet planları yaptılar. Kürtleri yok etmek istiyorlar. Sonuna kadar ne Kürt kimliğimizi ne de Serêkaniyê’yi kimseye bırakacağız. Topraklarımızı savunmak uğruna her şeye hazırız” diye belirtti.

‘DIŞ GÜÇLER BÖLGEDE KARIŞIKLIK ÇIKARTIYOR’

Ehmed Elî Sefî ise şu ifadeleri kullandı: “Erdoğan 3 yıldır Serêkaniyê’ye saldırmak için tehditler savuruyor. Çocuk kadın demeden sivillere saldırdılar. Kimse topraklarını onlara bırakmayacak. Ancak uçakları ve teknikleriyle savaşabilirler. Dış devletler bölgede karışıklık çıkartıyor. QSD’yi bölgeden çıkartıp kendileri yerleşmeyi planlıyor. Bölgeye sürülen DAİŞ ve Cebhet El Nusra vb. çete grupları halkın evlerini talan ediyor. Hiçbir zaman topraklarımızı kimseye bırakmayacağız. QSD dışında kimseyi topraklarımızda istemiyoruz.”