Erdoğan'ın 'Milli Ordu'su tavuk hırsızları çıktı!

Türk devletinin "Milli Ordu" diyerek Efrîn'e saldırttığı çeteler, bir yandan ağır savaş suçları işlerken diğer yandan, halkın malı ve mülkünü çalıyor.

Efrîn'in sınır hattındaki bir eve giren çeteler, çok sayıda tavuk ve hindiyi çalıp kameraya çekti. Çetelerin DAİŞ gibi "Kürtlerin malı mülkü helaldir" demeleri ise dikkat çekti.

Türk devletinin Efrîn'in işgali için El Nusra, DAİŞ ve Ehrar El Şam gibi çetelerden oluşan "Milli Ordusu" Efrîn'ın sınır hattında girdikleri evlerde hırsızlık yapıyor.

DAİŞ çetelerinin geçtiğimiz yıllarda "Kürtlerin malı mülkü helaldir" şeklindeki fetvasına benzer şekilde Türk devletine bağlı çeteler de Efrîn'in sınır köylerinde halkın malını mülkünü talan ediyor.

Çetelere ait sosyal medya hesaplarından yayınlanan bir görüntüde, Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Milli Ordu" dediği çeteler, Efrîn'in Raco ilesine bağlı Sorkê köyünde girdikleri bir evde yurttaşların tavuk ve hindi gibi hayvanlarını çaldığı görülüyor. Evlere giren çeteler çok sayıda tavuk ve hindiyi çaldıktan sonra kendi aralarında "Bunlar Kürtlerin malı, bunlar helaldir" diyor.

Efrîn'e geldiklerini ve bölgenin çok zengin olduğunu söyleyen çeteler içeride 200 teneke zeytinyağı olduğunu belirterek, "Savaşta düşmanın malı helaldir" diye ekliyor. Girdikleri evden çok sayıda tavuk ve hindiyi hayvanı çalan çeteler, daha sonra gelen bir araca binerek bölgeden uzaklaşıyor.

Sınır hattındaki birçok yurttaş da evlerinin çeteler tarafından talan edildiğini ve hayvanlarının ise Türk devletine bağlı çeteler tarafından çalındığını kaydediyor.

DAİŞ çeteleri de Kobanê'yi işgal sırasında "Kürtlerin malı mülkü helaldir" şeklinde bir fetva çıkarmış ve Kobanê'nin köyleri talan edilmişti.

Erdoğan rejimi ve örgütlediği çeteler, işgal saldırılarını başlattığı 20 Ocak’tan bu yana doğrudan sivilleri hedef alıyor. Şimdiye kadar, onlarcası kadın ve çocuk olan 150’ye yakın sivil katledildi. Aynı güçler, cenazelere de işkence yaparken görüntülendi.