Tabqa Sivil Meclisi ilan edildi

Tabqa Kurucu Meclisi toplantısı, Tabqa Sivil Meclisi eşbaşkanlarının seçimiyle sona erdi.

Toplantıda Tabqa Sivil Meclisi Eşbaşkanları olarak Rewşen Hemê ve Ehmed Şeban seçildi. Asya Xerbî, Ehmed Silêman ve Hewas Xelîl ise meclis temsilcileri olarak seçildi.

Tebqa Sivil Meclisi’nin çalışma mekanizmasına ilişkin yürütülen tartışmaların ardından DAİŞ çeteleri tarafından hizmet dışı kalan kurumların aktifleştirilmesi görüşüldü, hizmet ve örgütlenme komitelerinin yönetimleri belirlendi.

Toplantının sonuç bildirgesinde ise şu ifadeler yer aldı: “15 Mayıs günü Tabqa kent temsilcileri, kanaat önderleri, kadın ve gençlik temsilcilerinin katılımıyla toplantı gerçekleştirilmiş ve Tabqa’nın yönetimi tartışılmıştır.

Kentin siyasi, toplumsal, kültürel ve hizmet koşulları göz önünde bulundurularak kenti siyasi, güvenlik ve hizmet çalışmalarını yürütmesi için ‘Tabqa Sivil Meclisi’nin kuruluşu kararlaştırılmıştır.

Rewşen Hemê ve Ehmed Şeban meclis eşbaşkanları olarak seçilmiştir. Asya Xerbî, Ehmed Silêman ve Hewas Xelîl ise meclis temsilcileri olarak belirlenmiştir.

Bu meclis geçici olarak kurulmuştur. Kent sakinlerinin evlerine geri dönmesinin ardından konseylerle birlikte daha geniş bir meclis inşa edilecektir. Meclis kentin yönetimi sağlayacak, hizmet çalışmalarını yürütecek ve kent halkları arasında ortak yaşamı inşa edecektir.”