Türk askerleri iki genci tutuklayıp işkence yaptı

Suriyeli iki genç, Bakurê Kurdistanê’ye geçmek isterken faşist Türk ordusu askerleri tarafından tutuklandı. Askerler gençlere işkence yaptı.

Bugün sabah saatlerinde Beha El Elî adında 20 yaşındaki genç ile adı öğrenilemeyen Şamlı başka bir genç, Bakurê Kurdistanê ile Rojavayê Kurdistanê arasındaki işgal sınırına yakın olan Serêkaniyê’ye bağlı Til Xenzir Köyü’nden Bakurê Kurdistanê’ye geçmek isterken askerler tarafından tutuklandı ve işkenceden geçirildi.

İşkence sonucunda Beha El Elî’nin eli kırıldı, diğer genç ise başından ve ayaklarından yaralandı. Askerler gençleri işkenceden geçirdikten sonra Serêkaniyê tarafına attı. Köyde yaşayan yurttaşlar gençleri almak için girişimde bulundu ancak yurttaşlar faşist Türk askerleri tarafından tarandı.

Gençler yaralı halde bir süre sınır üzerinde kaldı ve askerlerin ateş açması yüzünden kimse onlara yaklaşamadı. Ardından Zehra Mihemed adındaki anne, gençleri YPG savaşçılarına teslim etti.

YPG, gençlerin tedavi altına alınması için gençleri Serêkaniyê Roj Hastanesi’ne sevk etti. Hastane yetkilieri gençlerin durumunun iyiye gittiğini belirtti.