Türk devleti 'ateşkes'i işgal alanını genişletmek için kullanıyor

"Ateşkesi" işgal alanlarını genişletmek için kullanan Türk devleti ve beraberindeki El Kaideci çeteler, Serêkaniyê'nin güney kırsalından üç koldan saldırı başlattı. 

İşgalci Türk devleti ve beraberindeki El Kaide çetelerinin Kuzey-Doğu Suriye'ye yönelik saldırıları sözde "ateşkes"e rağmen tüm şiddetiyle devam ediyor. 

Sözde ateşkese rağmen bugün öğleden sonra Serêkaniyê'nin güney kırsalından üç koldan saldırıya geçen işgalci çetelere Türk devleti ise havadan ve karadan destek veriyor. 

Türk ordusu ve çeteler, Serêkaniyê'nin doğusundaki Zirgan nahiyesi ve Ebû Resen bölgesi, Til Temir ile Serêkaniyê arasındaki Menacir, Souda, Salihiyê ve Erîşa köyleri ile Til Temir'in batısındaki Aliya bölgesine eş zamanlı saldırılar başlattı. 

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) savaşçılarının karşılık vermesi üzerine bölgede başlayan çatışmalar devam ederken, Türk devleti de insansız hava araçları (İHA) ve silahlı insansız hava araçlarının (SİHA) yanı sıra tank ve obüslerle çetelere destek veriyor. 

Yoğun bombardımanın yaşandığı köylerden binlerce kişi göç etmek zorunda kaldı. Siviller bombardımanlardan dolayı QSD savaşçılarının denetimindeki güvenli alanlara göç ediyor.