Türk devleti, sağlıkçıları ve hastaneleri de hedef alıyor!

İşgalci saldırılarda bulunan Türk devleti, sivilleri kurtarmaya giden sağlık çalışanlarını da katlediyor. Ambulans ve hastaneler de Türk devletinin hedefinde.

Türk devletinin işgalci saldırı ve katliamlarına karşı yaralı ve şehitleri alandan çıkarmaya giden sağlık çalışanlarının katledilmesi büyük tepki çekti.
Heyva Sor a Kurdistanê sağlık personellerinin, yaşamı tehlikede olan sivil halka ulaşma çabaları ise devam ediyor.

'SİVİLLERİ KURTARMAYA GİDENLERİ KATLETTİLER!'

Dirbesiyêli Berivan Şexo, yaşanan olaylara tepki göstererek, şunları söyledi:
“Dirbesiyê’de görev yapmaktayım ve şu an 3 şehidi uğurlamak için göreve gelmiş bulunmaktayım. Türk faşist devletinin şehirlerimizi işgal etmesinden kaynaklı Serêkaniyê ve Gre Spi kentlerimizdeki yaralı ve şehitlerimize ulaşamamıştık. Buna rağmen sivilleri kurtarmak için yola çıkmış olan arkadaşlarımızı esir aldılar ve şehit düşürdüler. Türk devleti, saldırılarıyla görevimizi yerine getirmemizi engelliyor. Giden ambulanslarımızı boş gönderiyorlar."

'HASTANELERİMİZ VE AMBULANSLARIMIZ HEDEF ALINIYOR'

Dirbesiyê Heyva Sor çalışanı Mıhammed Osman da şöyle konuştu:
“Heyva Sor personeli bir genç olarak Birleşmiş Milletler ve Kızılhaç’a seslenmek istiyorum; yaptığımız insani ve vicdani bir iştir. Buna karşı saldırılar geliştiren Türk devletine artık 'dur' desinler. Sivillerin tedavi edildiği hastanelerimiz, Heyva Sor merkezlerimiz ve ambulanslarımız hedef alınmakta. Şu ana kadar da 4 Heyva Sor ambulansımız, personelleri ve içindeki yaralılardan haber alamamaktayız. Bilindiği üzere Gre Spi’de 3 arkadaşımızı katlettiler. Bütün vicdan sahibi insanlar ve kurumlara sesleniyoruz ve diyoruz ki; bizler kendi topraklarımız üzerinde Kürt, Arap ve Süryani halklarımız bir arada yaşamaktayız. Bu durumumuz dünya tarafından da örnek alınmaktadır. Bu modele dâhil olmaya ver görmeye gelen Irak, Suriye ve diğer ülkelerden kişiler kurumlarımıza, evlerimize gelmiş ve bu modeli onaylamışlardı. Şu anda da Erdoğan'ın 'Özgür Ordu' adı altındaki çete gruplarının bağlı olduğu güçlerin saldırıları var. Bu saldırı ve katliamları asla kabul etmiyoruz."