Türk devletinin kullandığı silahları bağımsız heyet incelemeli!

TEV-DEM Yürütme Kurulu Üyesi Foza Yûsif, Türk devletinin yasak silahları kullandığına dair ciddi bulgular olduğunu söyledi, "bağımsız heyet incelemeli" dedi.

Jin News'in haberine göre, Kuzey-Doğu Suriye’ye yönelik saldırıları sırasında Türkiye’nin yasaklı silahlar kullandığına dair bilgiler bölgeden gelmeye devam ediyor. Girê Spî ve Serêkaniyê’de saldırıları yerinden takip eden gazeteciler, 9 Ekim’den bu yana Türkiye’nin her havan, top, obüs ve hava saldırısı dışında, yasaklı silahların kullanıldığına dikkat çekti. TEV DEM Yönetim Kurulu Üyesi Foza Yusîf da hekimlerden oluşan bağımsız bir heyetin veya Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından görevlendirilecek doktorların  bölgeye gelerek savaş suçlarını belgelemeye çağırdı.

BEYAZ BİR MADDE VE YANARAK KÜL OLAN SİVİLLER!

Ajansımız Jin News ve Hawar Haber Ajansı’nın (ANHA) sivillerin yanan bedenlerini  yayınlamasının ardından yeni görüntülere ulaşıldı. Gazeteci Nazım Daştan’ın çektiği görüntüde Türkiye’nin Girê Sipî kent merkezinde ve köylerinde defalarca attığı bombalarda beyaz bir bulutun yükseldiği görülüyor. Nazım, Girê Spî’de 13 Ekim öğle saatlerinde çektiği görüntüde sivil yerleşim yerine büyük bir patlamanın meydana geldiğini kaydetti.
Gazeteci Daştan, "İlk kez beyaz bir duman veya beyaz bir maddeyle karşılaştım. Bombardımandan sonra kent merkezine gittiğimizde bir sivilin yanıp kül olduğuna tanık oldum" dedi.
Saldırıların başladığı günden bu yana Serêkaniyê’de bulunan gazeteci Ruken Cemal ise 9 Ekim’den bu yana halkın direnişini kırmak için Serêkaniyê’de her türlü ağır silah kullanıldığını söyledi, “Bir saat içinde yüzlerce top, havan, roket, savaş uçaklarıyla saldırılar yapılıyor. Kullanılan bu silahlar kimyasal silahlar kadar ağır tahribat yaratıyor" diye ekledi.
Gazeteciler, 'ateşkes'e rağmen onlarca sivilin tedavi edildiği Roj Hastanesi'nin de bombalandığına dikkat çekti.

YÛSİF: DOKTORLARIN ELİNDE CİDDİ BULGULAR VAR

TEV-DEM Yürütme Kurulu Üyesi Foza Yûsif da burada bulunan doktorların, kullanılan yasaklı silahlara ilişkin araştırmalar yapıp uluslararası ilgili mekanizmalarla paylaşacaklarını söyledi. Sınır Tanımayan Doktorlar, Dünya Sağlık Örgütü ve bu konularda araştırma yapan uzmanların buraya gelip, bu silahlardan dolayı yaralı ve hayatını kaybedenler üzerinde inceleme yapması gerektiğini dile getiren Yûsif, Heyva Sor ve doktorların elinde ciddi bulguların olduğuna işaret etti. Yûsif, “Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın burada soykırımı nasıl uyguladığını tüm dünya kamuoyunun yerinde görmesi gerekiyor” dedi.
Direnişi kırmak için halka yönelik yasaklı silahları kullanıldığını söyleyen Yûsif, doktorların bu savaş suçunu raporlaştırdığını da söyledi.
Serêkaniyê’de yaralanan ve Hesekê’deki Wetenî Hastanesi’nde çekilen görüntülerde, uzmanlar, tedavi altına alınan sivillerin vücudundaki yaraların açık bir şekilde beyaz fosfor bombası yaralarına birebir benzediği, yasaklı silahların kullanıldığına dair izlere rastlamıştı.
Uluslararası Af Örgütü de Türkiye’nin ve ona bağlı grupların savaş suçlarına dair “ezici kanıtlar” olduğunu açıkladı.