Türk devletinin Rojava’ya saldırıları sürüyor

YPG Basın Merkezi işgalci Türk rejiminin Rojava ve Kuzey Suriye’ye yönelik saldırılarının sürdüğünü açıkladı.

Yapılan yazılı açıklamada, 10-14 Mayıs 2017 tarihleri arasındaki saldırılar ve ihlallere yer verildi.

YPG Basın Merkezi, “İşgalci Türk ordusu ve Türk ordusu komutası altındaki çeteler Rojava’ya yönelik ihlal ve saldırılarını sürdürmektedir” dedi.

Açıklamada birçok yerde Türk devleti ve çetelerinin saldırılarına YPG güçlerinin sert karşılık verdiği bildirildi.

YPG Basın Merkezi’nin açıklaması şöyle:

 “10.05.2017 tarihinde öğleden sonra saatlerinde Türk ordusuna bağlı çeteler Seman Kalesi tarafından Efrin’in Cindires ilçesine bağlı Xezawi Köyü’ne ağır silahlarla saldırmıştır.

Aynı gece çeteler obüs toplarıyla Cindires ilçesine bağlı Belune ve Celeme köylerine saldırmış, top atışları sebebiyle 2 arkadaşımız yaralanmıştır.

Bu saldırılara karşı güçlerimiz anında karşılık vermiş ve çetelerin mevzilerini vurmuştur. Çetelerin mevzisinin vurulması sonucu öldürülen veya yaralanan çete sayısı netleştirilememiştir.

11.05.2017 tarihinde işgalci Türk ordusuna bağlı çeteler Cindires ilçesine bağlı Şehit Şilan Tepesi’ne ateş açmıştır.

Aynı gün Türk ordusu Kobane’nin Kaniya Kurda Mahallesi karşısında hareketini arttırmıştır ve sınırda mevzi ve ışıklandırma çalışmalarına devam etmektedir.

Aynı gece Türk ordusuna bağlı çeteler Cindires ilçesine bağlı Der Belud Köyü tarafında saldırı girişiminde bulunmuştur. Güçlerimiz de çetelere ateş açmıştır. Netleştirilen bilgilere göre, güçlerimizin açtığı ateş sonucu bir çete öldürülmüştür.

13.05.2017 tarihinde öğlen ve gece saatlerinde işgalci Türk ordusuna ait savaş ve insansız keşif uçakları Kobane’nin batı sınır hattında gezmiştir. Yine aynı zamanda Türk askerleri sınır hattında hareketini arttırmaktadır.

14.05.2017 tarihinde Türk ordusuna ait insansız keşif uçakları Kobane’nin batı sınır hattında gezmiştir. Güçlerimiz keşif uçağını hedef almıştır. Sonuç olarak keşif uçağı uzak bir noktada kaybolmuştur, uçağın düşüp düşmediği netleştirilememiştir.”