'Türkiye’nin savaş suçları gerekli mercilere iletilecek'

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, Türk devletinin işgal saldırılarında işlediği savaş ve insanlık suçlarını Uluslararası Adalet Divanı, BM Güvenlik Konseyi, Avrupa Birliği ve Arap Birliği’ne sunacaklarını açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, işgal saldırılarında bulunan Türk devletinin sivil katliamları, cenazelere dönük saldırıları ve hak ihlallerini kınadı.

Türk devleti çetelerinin Suriye Gelecek Partisi Genel Sekreteri Hevrîn Xelef ile beraberinde bulunan siviller ve son olarak YPJ savaşçısı Amara’nın cenazesine dönük saldırının hatırlatıldığı açıklamada, bu saldırıların Türk devletinin gerçek yüzünü ortaya koyduğu vurgulandı. Açıklamada, uluslararası insan hakları örgütlerinin bu suçlar karşısındaki sessizliğine de tepki gösterildi.

Bölgede işlenen savaş ve insanlık suçlarının sorumlusunun Türkiye hükümeti ve başı olan Erdoğan olduğunun vurgulandığı açıklamada, bu suçların Uluslararası Adalet Divanı, Arap Birliği, Avrupa Birliği ve BM Güvenlik Konseyi’ne sunulması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Açıklamada, Türk devletinin işgal saldırıları ile DAİŞ çetelerine nefes aldırdığı ve yeniden dirilmelerinin önünün açıldığı vurgulandı.