Xelîl: Reqqa'yı özgürleştirip sivillere devredeceğiz

QSD Komutanlarından Xelîl, sivilleri savaş bölgesinden çıkarıp güvenli bölgelere sevk etmek için birliklerinin eğitildiğini söyledi ve tüm basın kuruluşlarını Reqqa'ya çağırdı. Xelîl, Reqqa'yı özgürleştirip sivillere devredeceklerini belirtti.

ANHA'nın haberine göre QSD Komutanlarından Lokman Xelîl, Reqqa’yı Özgürleştirme Hamlesi kapsamında sivillerin zarar görmeden güvenli bölgelere aktarılması için çok dikkatli çalıştıklarını, bunun insani ve ahlaki bir sorumluluk olduğunu belirtti.

Xelîl, “QSD bu ay içinde Reqqa’yı Özgürleştirme Hamlesi’ne başladı. Bu düzeye gelene kadar bu uğurda çok şehit verdik. Şehitleri saygı ve minnetle anıyoruz, yaralı arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz” dedi.

'SİVİLLERİ GÜVENLİ BÖLGELERE TAŞIYORUZ'

Xelîl, sivillerin kentten zorla göçertildiğine dair basında geçen söylentileri yalanlayarak, “Başlattığımız hamleyle halkımızı ve ülkemizi karanlık çetelerden, onların zulmünden kurtarmayı amaçlıyoruz. Halkın kurtarılması için Suriye bölgelerine geçebileceğimizi belirtiyoruz. Ayrıca zaten halkın talebi üzerine şu an Reqqa’dayız. Güçlerimiz şu an kentin önemli bir kısmını çetelerden temizleyip özgürleştirdi" diye konuştu.

Çetelerin, QSD savaşçılarının ilerleyişini durdurmak için Kürt köyleri başta olmak üzere Reqqa çevresindeki köyleri boşalttığını ve araziye çok sayıda mayın döşediğini belirten Xelîl, “Çeteler kendilerini uçaklara karşı koruyabilmek için sivillerin evleri arasında çok sayıda tünel kazmış durumda" diye ekledi.

Xelîl, “Güçlerimiz tek bir köy bile boşaltmadı; fakat sivilleri çatışmalardan korumak için savaş bölgesinden çıkarıp güvenli bölgelere aktarıyoruz. Savaşçılarımız ayrıca sivillere zarar gelmesin diye çetelerin evlere, yollara, araziye döşediği el yapımı mayınları temizliyor" diye belirtti.

SİVİLLERİ KURTARMAK İÇİN OPERASYON

QSD savaşçılarının sivillerin geri dönüşünü sağlamak için kurtarılmış bölgelerde de temizleme çalışmalarını titizlikle yürüttüğünü vurgulayan Xelîl, şöyle devam etti: “Güçlerimiz, Reqqa’da ve diğer yerleşim birimlerindeki sivilleri, DAİŞ’in pençesinden kurtarmak için özel birliklerle özel operasyonlar düzenliyor. Reqqa’yı çetelerden temizleme operasyonlarımız tüm hızıyla sürüyor ve Reqqa’yı özgürleştirdikten sonra kentin yönetimi Reqqalı sivillere devredilecek."

QSD Komutanlarından Lokman Xelîl, basında çıkan sivilleri göç ettirme haberlerine ilişkin ise "Tüm basın kuruluşlarına ve gazetecilere, yaşananları kendi gözleriyle görmeleri için Reqqa’ya gelerek gelişmeleri yakından takip etme çağrısında bulunuyoruz" dedi.