YPG: 10 Türk çetesi öldürüldü

YPG Basın Merkezi, işgalci Türk ordusu ve çetelerin Rojava’ya yönelik saldırılarının sürdüğünü ve saldırılara verdikleri karşılık sonucu 10 çetenin öldürüldüğünü belirtti.

YPG Basın Merkezi işgalci Türk ordusu ve komutası altındaki çetelerin son 5 güç içerisindeki Rojava’ya yönelik saldırıları ve sonuçlarını açıkladı.

Açıklamaya göre, Rojava’ya yönelik saldırılar devam ederken, YPG savaşçılarının saldırılara verdiği karşılık sonucu 10 çete öldürüldü, 6 çete de yaralandı.

Açıklamada yer alan ayrıntılı bilgiler şöyle:

“İşgalci Türk ordusu ve komutası altında hareket eden çetelerin Rojava’ya yönelik ihlal ve saldırıları devam etmektedir. Güçlerimiz Efrin’de çetelerin saldırılarına karşılık vermiştir. Kobane’de de hava hareketliliği devam etmektedir. Ayrıca güçlerimiz DAIŞ çetelerinin Şedade’ye yönelik saldırılarını püskürtmüştür.

Türk ordusu ve çetelerinin son 5 gün içindeki ihlal ve saldırılarının sonucu şu şekildedir;

15.06.2017 tarihinde Türk ordusuna bağlı çeteler havan toplarıyla Efrin’in Şerawa ilçesine bağlı Basufane ve Bircikê Silêman köylerine saldırmıştır. Ayrıca aynı gün her iki köy arasında bulunan, köylülere ait tarlaları ateşe vermiştir. Köylülerin tarlaları zarar görmüştür.

16.06.2017 tarihinde Türk ordusuna bağlı çeteler Efrin’in Şerawa ilçesine bağlı Basufane Köyü’ne havan toplarıyla saldırmıştır. Ayrıca çeteler yerleştikleri tepenin çevresindeki köylülere ait tarlaları ateşe vermiştir. Aynı gün saat 12.45’te havan toplarıyla Kerame Köyü’ne saldırmıştır. Güçlerimiz çete saldırılarına karşılık vermiş ve Efrin’in Cindires ilçesine bağlı İska Köyü yakınındaki Birindaran Tepesi’nde çetelere ait bir aracı darbelemiştir. Yine aynı günde Türk ordusuna ait savaş ve insansız keşif uçakları Kobane üzerinde gezmiştir.

17.06.2017 tarihinde Türk ordusuna ait savaş ve insansız keşif uçakları Kobane sınırı üzerinde gezmiştir. Ayrıca aynı gün saat 12.45’te havan toplarıyla Kerama Köyü’ne saldırı gerçekleşmiştir.

18.06.2017 tarihinde saat 01.30’da 14 intihar saldırganı DAIŞ çetesi Şedade’de Asayiş noktası, Hastane ve YPG savaşçılarının bulunduğu bir noktaya saldırı gerçekleştirmiştir. Güçlerimizin müdahalesi ile 6 çete kendisini patlatmış, 6 çete savaşçılarımız tarafından öldürülmüş ve 2 çete de teslim olmuştur. Çatışmada 1 QSD, 4 YPG savaşçısı şehit düşmüş ve 3 savaşçımız da yaralanmıştır. Ayrıca çetelerin üzerindeki ferdi silahlar, 1 BKC ve bir Hytera telsiz ele geçmiştir.

18.06.2017 tarihinde güçlerimiz Türk ordusu komutasında hareket eden çetelere karşı misilleme eylemi gerçekleştirmiştir. Güçlerimiz Efrin’in Cindires ilçesi İska Tepesi’ndeki çetelere ait bir kontrol noktasını hedef almış ve havan toplarıyla gerçekleşen eylem sonucunda 5 çete öldürülmüş, 6 çete de yaralanmıştır. Ayrıca çetelerin kontrol noktası tamamen yıkılmıştır. Eylemin ardından Türk ordusuna bağlı çeteler obüs toplarıyla Marin ve Eleqine köylerine saldırmıştır.

18.06.2017 tarihinde Türk ordusu komutası altında hareket eden çeteler Efrin’in Şerawa ilçesine bağlı Basufane Köyü’ne tanklarla saldırmıştır. Aynı gün katyuşa ve havan toplarıyla İska Köyü’ne saldırı gerçekleşmiştir. Aynı gün güçlerimiz çetelerin saldırıların misilleme yapmış ve Maranez Köyü’nde çetelere ait bir kepçeyi darbeledi. Eylemin ardından çeteler havan toplarıyla Malikiye ve Maranez köylerini bombaladı.

19.06.2017 tarihinde saat 13.00’da Türk ordusu komutası altında hareket eden çeteler havan ve obüs toplarıyla Bêlûniyê, Girê Qestelê, Malikiyê, Maranez, Xalta, Tinnib, Mathanê Feysel ve Cilbirê köylerine saldırmıştır. Güçlerimiz çetelerin saldırılarına anında karşılık vermiş ve Kil Cibrin ve Kefer Xaşer köyleri tarafındaki çete mevzilerini ağır silahlarla vurmuştur. Ayrıca Türk ordusuna bağlı çeteler saat 15.00’da ağır silahlarla Efrin’in Cindires ilçesine bağlı Şehit Şilan Tepesi’ne, saat 17.00’de havan toplarıyla Efrin’in Şerawa ilçesine bağlı Basufane Köyü’ne, saat 17.30’da obüs toplarıyla Efrin’in Şiye ilçesine bağlı Xelil Köyü’ne saldırmıştır. Güçlerimiz Eyn Deqne tarafında Kil Cibrin’e yerleşen çete mevzilerine misilleme eylemi gerçekleştirmiştir. Sonuç olarak Türk ordusuna bağlı 5 çete öldürülmüş ve bir çete yaralanmıştır. Savaşçılarımız 5 çete cenazesine ulaşmış ve bir BKC çantası, bir gece dürbünü, bir telefon ve bir hat ele geçirmiştir. Yine eylem sonucunda çetelere ait 14.5’lik doçkanın yüklü olduğu bir araç imha edilmiştir.

20.06.2017 tarihinde saat 10.00’da havan toplarıyla Efrin’in Şera ilçesine bağlı Qestelê Tepesi ve Maranez’e saldırı gerçekleşmiştir.”