YPG: İşgalci Türk ordusu saldırılarında sivilleri yaraladı

YPG, dün geceden bu yana işgalci Türk ordusunun düzenlediği hava saldırıları ve bombardımanlara ilişkin yaptığı açıklamada, çok sayıda sivilin yaralandığını belirtti.

YPG Efrîn Komutanlığı yaptığı yazılı açıklama ile dün geceden bu yana yaşanan çatışmaların ve bombardımanın bilançosunu paylaştı.

YPG Efrîn Komutanlığı açıklamasında şunlara yer verildi:

“Dün gece, işgalci Türk ordusu sivil yerleşim alanlarını hedef alarak savaş uçaklarıyla bombardımana tuttu. Hava saldırısı, gece saat 22:00 surlarında başlayarak sabahın saatlerine kadar devam etti.

ŞERA

Êzidî köyleri olan Bafûnê, Erebwêran, Sînka köylerine saat 22:00’den başlayarak 1 saat boyunca savaş uçaklarıyla bombardımana tutuldu.

BİLBİLÊ

Saat 23:30 surlarında Kevire Ker Tepesi savaş uçaklarıyla bombalandı. Saat 01:00 surlarında ise, Şerqiya, Qestelê Xidriya, Qestelê Miqdêd ve Kela köyleri bombardımana tutuldu.

CİNDİRÊS

Saat 23:00 surlarında Kefer Şele köyü bombalandı. Bombardıman sonucu, Emîne Dormiş (35) isimli bir anne ve 2 çocuğu Mehûd ve Mustefa yaralandı. Aşağıdaki görüntüler saldırıları belgeliyor.

 

Miske köyü işgalci Türk ordusunun savaş uçakları saldırısına maruz kalmış, siviller yaralanmıştır. Aynı zamanda, saat 23:00 surlarında Axcele köyü ve Dok tepesi bombardımana tutulmuştur. Bombardıman sonucu, bir sivil yaralanmıştır.

ŞİYÊ

Bu sabah saat 10:00 surlarında, Çekla ve Hec Bilel köyleri savaş uçaklarıyla bombalandı. Ayrıca bölgece şiddetli çatışmalar yaşandı.

ŞÊRAWA

Sabah saat 04:00 surlarında, işgalci orduya ait savaş uçakları Ezidiköyleri olan Basufane ve Birc Sileman köylerini bombaladı.

RACO

Bu sabah saat 10:00 surlarında, işgalci Türk ordusuna ait savaş uçakları, Raco bölgesi merkezini hedef aldı.

EFRÎN MERKEZ

Dün gece saat 23:00 surlarında, Eşrefiyê ve Tirindê mahalleleri savaş uçaklarıyla bombalandı.

Aynı zamanda, Efrîn kenti çevresine düşen matbaa savaş uçakları hedefi olarak yüzlerce hayvan telef oldu.”