YPG’den enternasyonalist yürüyüşçülere mesaj: Direnişi büyütelim

YPG Efrîn Komutanlığı, Öcalan’ın özgürlüğü ve Efrîn’e destek amacıyla 200 enternasyonalistin başlattığı yürüyüşe gönderdiği mesajında, "Duruşunuzdan aldığımız güçle Türk devleti ve teröristlerinin işgal saldırılarına karşı eylemlerimizi sürdüreceğiz" dedi

YPG Efrîn Komutanlığı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve Efrîn’e destek amacıyla 200 enternasyonalistin başlattığı yürüyüşe bir mesaj gönderdi. YPG mesajında yürüyüşçüleri selamlayarak, direnişi büyütme çağrısında bulundu.

Dünyanın 17 ülkesinden toplam 15 ulusa mensup 200 enternasyonalist, "Öcalan’a Özgürlük, Kürdistan’a Statü ve Efrîn’e Saldırıya Son” sloganıyla dün Luxemburg’dan yola çıkmıştı. Yürüyüşçüler 26 kilometre yolu geride bırakarak Fransa’nın Guenange kentine ulaştı. Dün gece Thoinville’de belediyenin tahsis ettiği salonda konaklayan yürüyüşçüler, sabah erken saatlerinde Talange kentine doğru yola çıktı. Kadınların yoğunlukta olduğu yürüyüşte sloganlar atılırken sık sık İspanyolca ve Kürtçe şarkılar yankılandı.

Öğle molasının verildiği Gueange kasabası belediyesine ait Pablo Neruda salonunda belediye yetkilileri yürüyüşçüleri karşıladı. Yetkililer, yürüyüşçüleri ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti. Daha sonra YPG Efrîn Komutanlığı'nın yürüyüşçülere hitaben gönderdiği mesaj, İngilizce, Fransızca ve İspanyolca okundu.

YPG mesajı şöyle:

“Avrupa’da bir gençlik grubu, Türk işgal güçleri ve Türk ordusuna bağlı modern El-Kaide’nin şiddetli saldırılarıyla yüz yüze geldiğimiz bir zamanda barışın şehri Cenevre’de toplanıyor. Avrupalı gençlerin bu onurlu hareketini selamlıyoruz.

Değerli yoldaşlar;

Bu yürüyüş, etnik veya diğer farklılıkların insanlığın önünde bir engel teşkil edemeyeceğini kanıtlıyor. Tam tersine, halklar faşizmin istilasına ve zulmüne karşı birleştiklerinde, faşistlerin  insanlığa karşı saldırılarını yenmek daha kolaydır.

Bildiğiniz gibi Efrîn’de Türk işgal güçleri ve El-Kaide çeteleri tarafından gayri meşru saldırılara maruz kalıyoruz. Saldırılar esasen halkımıza yönelik soykırımı ve halklar arasındaki ortak yaşamı yok etmeyi amaçlıyor. Şimdiye kadar pek çok sivil insanımız hayatını kaybetti, birçoğu yaralandı. Ayrım gözetmeyen hava ve topçu saldırıları sürekli olarak şehre vurduğu için binlerce sivil tehlike altında. Türk devleti altyapı sistemini ve tarihi yerleri toplumumuzun hayatını ve kültürünü mahvetmek için yok ediyor.

Türk devleti, Suriye’nin dört bir yanından gelen 500 binden fazla mülteciye ev sahipliği yapan bir şehirde savaş suçları işlemektedir. Halk Savunma Birlikleri (YPG) ve Kadın Savunma Birlikleri (YPJ), soykırıma karşı büyük bir savaş yürütmektedir. YPG ve YPJ güçlerimiz insanlığı DAIŞ’e karşı nasıl savunduysa, aynı şekilde mücadele edeceğiz. Dünyanın Türk devleti çetelerinin katliamlarına seyirci kalmayacağına ve şimdiye dek insanlığa karşı işlediği suçların hesabını soracağına inanıyoruz. Bu yapılmadıkça Türkiye teröristler için bir yuva ve insanlık için ciddi bir tehdit haline gelecektir.

Yoldaşlar;

Efrîn’den uzakta olsanız da, içinizdeki devrimci heyecanı ve duygularınızı çok iyi hissediyoruz. Tıpkı Kobanê’de gerekenleri yaptığınız ve DAİŞ’e karşı zafer ortağımız olduğunuz gibi, Efrîn’de de Türk devletinin katliam dosyalarını ilgili yerlere ulaştıracağınızdan eminiz. Dünyanın Efrîn’in yaralı çocuklarının çığlıklarına karşı sessiz kalmayacağını umuyoruz. Efrîn halkı topraklarında canını verirken, sizlerin de soykırıma karşı durmadan ortak mücadele yürüteceğine inanıyoruz.

Bu temelde, YPG Efrin Genel Komutanlığı olarak yürüyüş ve direnişinizi bir kez daha selamlıyoruz. Halkımızın ve savaşçılarımızın kalpleri de sizinle birlikte olacak. Duruşunuzdan aldığımız güçle Türk devleti ve teröristlerinin işgal saldırılarına karşı eylemlerimizi sürdüreceğiz. DAİŞ’e karşı mücadelede insanlığa verdiğimiz söze devam ederek mücadelemizi yükselteceğiz.”