YPG kimyasal silah iddialarını yalanladı

YPG, işgalci Türk devletinin savaşçıların çatışmalarda kimyasal silah kullanıldığı iddialarını yalanladı.

YPG Basın merkezi açıklamasında şu hususlara yer verildi:

“İşgalci Türk devleti ve himayesindeki terör grupları, Efrîn’in kuzeyindeki hezimetlerine bir kılıf uydurmak amacıyla bu bölgede YPG tarafından kimyasal silahlar kullanıldığını iddia etmektedirler. Tam aksine, Şêxurzê alanındaki operasyonlarımız esnasında ağır darbeler alan Türk ordusu, alanı kimyasal silahlarla top atışına tutmuştur. Güçlerimiz, çatışma esnasında silahın etkilerine maruz kalmalarının ardından çevredeki yüksek yerlere çıkmış, alanda kalan Türk destekli teröristlerin kendisi silahtan etkilenmiştir.

Halk Savunma Birlikleri olarak topraklarımıza ve halkımıza yönelen faşist saldırılara karşı meşru savunma çizgisi dışında herhangi bir esasımızın olmadığını tekrar belirtme ihtiyacı duyuyoruz. Bu ve benzeri silahların kullanımını, nerede ve kim tarafından olursa olsun kınıyoruz.

İşgalci Türk devleti ve teröristlerinin güçlerimize karşı sahada çarpışacak gücünün bulunmadığını, yenilgilerini de bu gibi çirkin iftiralarla gizlemeye çalıştıklarını bir kez daha ifade etmekte fayda görüyoruz.”