YPG: Direnişte halkımızın gücünün bize yettiği ispatlanmıştır

YPG Efrîn Komutanlığı: Bir kez daha, Türk devleti ve teröristlerinin ahlaktan uzak, suç dolu savaş yöntemlerine karşı halkımızın gücünün direnişimizde bize yettiği ispatlanmıştır.

YPG Efrîn Komutanlığı, Kuzey Suriye ve Şengal’den Efrîn direniş cephelerine yürüyen halka teşekkür ederek, “Bir kez daha, Türk devleti ve teröristlerinin ahlaktan uzak, suç dolu savaş yöntemlerine karşı halkımızın gücünün direnişimizde bize yettiği ispatlanmıştır” dedi.

YPG Efrîn Komutanlığı Kuzey Suriye’nin diğer kentlerinden, Şengal ve Minbic’den Efrîn direniş cephelerine gerçekleştirilen yürüyüşe ilişkin açıklama yayınladı. Yayınlanan açıklamada, “Geçtiğimiz yıllar boyunca DAİŞ’e karşı kazandığımız başarılarda halkımız bizimle birlikte tüm cephelerde düşmana karşı zaferler kazandı aynı şey şimdi de Efrîn’de gerçekleşiyor” dedi.

YPG Efrîn Komutanlığı’nın açıklaması şöyle: “İşgalci Türk devleti ve El Kadie teröristlerine karşı güçlerimizin direnişi yükselirken Kuzey Suriye ve Şengal’den gelen Kürt, Arap, Asuri, Süryani ve Türkmen halklarını Efrîn’de büyük bir mutlulukla karşıladık. Tüm halkımız direniş topraklarına akın etti. Halkımızın bu değerli eylemi ve Efrîn direniş meydanına gelmesinin savaşçılarımızın geçtiğimiz günler içerisinde yazdığı başarılarla bağlantılıdır. Bir kez daha, Türk devleti ve teröristlerinin ahlaktan uzak suç dolu savaş yöntemlerine karşı halkımızın gücünün direnişimizde bize yettiği ispatlanmıştır.

Şengal, Til Koçer, Cizre, Fırat, Kobanê, Reqa, Minbic ve Halep’ten halkımızın bu kadar uzak mesafeler kat ederek, zahmetli yollardan gelmesi, kahraman halkımızın her zaman zafere doğru gitmeye hazır olduğu gerçeğini gösteriyor. Düşmanın, teröristlerin söylediklerine kulak vermiyor. Halkımız savaşta savaşçılarımızı kucakladığı sürece onların silahlarının hiçbir hükmü yoktur. Halkımızın direnişi büyüdükçe düşman zayıflıyor, dağılıyor. Geçtiğimiz yıllar boyunca DAİŞ’e karşı kazandığımız başarılarda halkımız bizimle birlikte tüm cephelerde düşmana karşı zaferler kazandı aynı şey şimdi de Efrîn’de gerçekleşiyor.

Halkımızın Efrîn direnişi Türk devletinin saldırılarına iddia ettiği her şeyin gerçeklikten uzak olduğunu, esas amaçlarının halkımızın iradesini yok etmek olduğunu ortaya çıkardı. Herkesin bu gerçeği görmesi gerekir.

Direnişleri her zaman bize temel olan Kuzey Suriye halkına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Mücadeleleri bizler için büyük değerdir. Bizlerin direnişini sahiplenmeleri, yeni zaferleri beraberinde getirecektir. Halkımıza güçlerimizle ve zaferleriyle gurur duyacaklarının sözünü veriyoruz. Tarihimiz ve zaferlerimiz, direnişimizi güçlendiriyor. Amacımız özgürlüktür ve asla geri adım atmayacağız.”