YPG’nin Iraklı savaşçısı toprağa verildi

Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde şehit düşen Iraklı YPG savaşçısı Mesleh Sebah’ı (Ebdilhey Hol) Şehit Dijwar mezarlığında son yolculuğuna uğurladı.

Tabqa’da şehit düşen Iraklı Ebdilhey Hol’un cenazesini Hesekê halkı, Şehit Aileleri Meclisi’nden alarak, konvoylar eşliğinde Dawûdiyê köyünde bulunan Şehît Dijwar Şehitliği’ne götürdü.

Askeri törenle başlayan merasimde konuşan YPG Komutanı Heqî Kobanê “Öncelikle şehit Ebdilhey Hol’un mücadelesi ve direnişi önünde saygıyla eğiliyoruz. Şehit Ebdilhey halkların kardeşliğinin örneği oldu ve bu uğurda şehit düştü” dedi.

Heqî Kobanê, Şehit Ebdilhey’in Irak’ta da DAIŞ çetelerine karşı savaştığını ve birçok savaş alanında çetelere karşı mücadele yürüttüğünü, son olarak da Tabqa kentinde şehit düştüğünü söyledi.

Kobanê, Şehit Edilhey’in halkların kardeşliğini ve ortak yaşam ilkelerini koruduğunu belirtti ve şöyle devam etti: “Direnişi tüm Suriye ve Irak halkına sembol olmuştur. Onun mücadelesiyle gurur duyuyoruz.”

Törende Şehit Aileler Meclisi adına konuşan Fatma Hesen “Şehit Ebdilhey Hol sadece ailesinin şehidi değil, bütün insanlığın şehididir” dedi.

Hol Kampı Meclisi adına Xidir Salih Xitib ise öncelikle Irak ve Suriye halklarına başsağlığı diledi ve “Sonuna kadar şehitlerimize sahip çıkacağız” dedi.

Konuşmaların ardından Ebdilhey Hol’un şahadet belgesi okundu ve Şehit Dijwar mezarlığında toprağa verildi.