YPG savaşçısı Rakan El İsa, son yolculuğuna uğurlandı

Cizre Fırtınası hamlesinde şehit düşen YPG savaşçısı Rakan El İsa (Tufeyhi İsa) Til Hemis’te düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Cizre Fırtınası hamlesinde 4 Şubat’ta şehit düşen YPG savaşçısı Tuheyf İsa’nın cenazesini Qamişlo’nun Enteriye mahallesinde bulunan Şehit Aileleri Meclisi’nden alan halk, Til Hemis ilçesinin Salihiye köyünde bulunan Şehit Raxib El Etiye Şehitliği’ne doğru yola koyuldu.

Cenaze konvoyu yüzlerce kişi tarafından karşılandı. Şehitlikte YPG ve YPJ düzenlenen askeri törenin ardından konuşma yapan YPG Komutanı Kemal Pir, “Bölge halkı asla Osmanlı işgal dönemini ve katliamlarını unutmuyor. Erdoğan halklardan ne istiyor? Savaştan ve vahşetten kaçan binlerce göçmen Efrin’e sığınmıştı, hangi kanuna dayanarak Efrin’e saldırıyor?” şeklinde konuştu. Kemal Pir konuşmasının devamında Erdoğan’ın Suriye’de asla başaramayacağını, halkların iradesinin kazanacağını söyledi.

Şehit Aileleri Meclisi adına Mihemed Xilewi de “Erdoğan savaşçıların direnişi karşısında sıkıştı, bu yüzden de QSD güçlerine karşı karalama kampanyasına başladı. Ama iyi bilsin ki bedel ne olursa olsun Efrin kazanacak” dedi.

TEV-DEM Til Hemis Halk Meclisi’nden Salih El Xelef de yaptığı konuşmada şunları söyledi. “Rojava ve Kuzey Suriye’nin farklı yerlerinden halklar, Efrin’e giderek Efrin zaferi mesajı verdi. Rojava halkları Efrin’in yanında. Halkımız Erdoğan’ın saldırılarından korkmuyor, Efrin’e gidişleri zafer kutlamasıydı.”

Konuşmaların ardından Rakan El İsa’nın şehadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi.

Şehit Rakan El İsa’nın cenazesi sloganlarla toprağa verildi.