YPG: Türk devletinin Rojava'ya yönelik saldırıları sürüyor

YPG Basın Merkezi, işgali Türk devleti ile bünyesindeki çete gruplarının Rojava’ya yönelik saldırılarının devam ettiğini açıkladı.

Rojava’ya yönelik saldırılar konusunda yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, “İşgalci Türk ordusu ve kendi komutasındaki çetelerin, Rojava topraklarına yönelik saldırıları ve ihlalleri devam etmektedir” dedi.

Saldırılarda Rojava’nın her üç kantonu olan Kobanê, Cızîr ve Efrin’e bağlı bölgeler hedef alındı.  YPG Basın Merkezi, saldırıların ağır silahlarla gerçekleştiği ve çoğunlukla köylerin hedef alındığını bildirdi.

Açıklamada 5 ile 9 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen saldırıların detaylarına ilişkin şu bilgiler verildi:

“05.05.2017 günü saat 16.00’da Türk ordusuna ait insansız keşif uçağı Amûdê ve Dirbesiyê arasındaki bölgede uçuş yapmıştır. Güçlerimizin müdahalesiyle vurulan keşif uçağı, sınır üzerinde bulunan bir alana düşürülmüştür.

06.05.2017 Kobanê’nin doğu sınır hattı boyunca Türk ordusunun askeri hareketliliği artmıştır. Sınır üzerine zırhlı araçlarını konuşlandıran Türk askerleri, Koran köyüne rastgele ateş açmıştır. Yine Türk ordusuna ait keşif uçakları Kobanê sınırının batısında uçuş yapmıştır.

Yine aynı gün Türk ordusuna bağlı çeteler obüs topları ve doçkalarla Maranez, Vîla Qadi, Belûnê, Eyn Deqnê köylerine ve Dikmetaş köyünde bulunan güçlerimize ait noktalara saldırı düzenlemiştir.

Yine aynı gün İdlib’in kuzeyinde konuşlanan Türk ordusuna bağlı çeteler, Efrin Kantonuna yönelik 2 ayrı saldırı düzenlemiştir. Çeteler havan topları ve cehennem obüsleriyle Şerawa ilçesine bağlı Basufanê köyüne saldırmıştır.

08.05.2017 günü Türk ordusuna bağlı çeteler havan toplarıyla Efrin Kantonunun Cindirês ilçesine bağlı Celemê ve Til Silorê köyüne saldırı düzenlemiştir.

09.05.2017 günü öğleden sonra, İdlib’in kuzeyinde yer alan Türk ordusuna bağlı çeteler Şerawa ilçesine bağlı Basufanê köyüne havan toplarıyla saldırı düzenlemiştir. Çeteler bu saldırıyla eşzamanlı olarak Cindirês ilçesine bağlı Celemê köyüne de saldırmıştır.

Aynı akşam Türk ordusuna ait insansız keşif uçakları Maranez, Eyn Deqnê ve Qestel bölgeleri üzerinde uçuş yapmıştır. Keşif uçuşunun ardından Türk ordusuna bağlı çeteler tank ve obüs toplarıyla Maranez köyüne saldırmıştır. Saldırıyla eşzamanlı olarak çeteler, Şerawa ilçesine bağlı Basufanê köyüne de ağır silahlarla saldırı düzenlemiştir.

Aynı akşam Cindirês ilçesine bağlı Dêr Balut köyünde mayın yerleştirmek isteyen 2 çete, güçlerimizin müdahalesi sonucu öldürülmüştür."