YPG: Türkiye’ye bağlı 21 çete öldürüldü

YPG, işgalci Türk ordusuna bağlı çetelerin son 4 gün içerisinde Rojava ve Kuzey Suriye topraklarına dönük saldırılarında 21 çetenin öldürüldüğünü açıkladı.

YPG Basın Merkezi, işgalci Türk ordusu ve çetelerinin Rojava ve Kuzey Suriye’ye dönük saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

YPG Basın Merkezi’nin resmi internet sitesinde yer alan açıklamada şu bilgiler yer aldı:

“İşgalci Türk ordusu ve komutası altında hareket eden çetelerin Rojava topraklarına yönelik saldırıları ihlalleri devam etmektedir.

İşgalci Türk ordusu ve ona bağlı çeteler tarafından son dört günde gerçekleştirilen saldırılar ve ihlallere ilişkin sonuçlar şu şekildedir:

06.06.2017 tarihinde işgalci Türk ordusunun komutası altında hareket eden çeteler, Efrin’in Şêrewa ilçesinin Basufanê ve Bircikê Silêman köyleri ile Şera ilçesinin Eyn Deqnê köyüne havan toplarıyla saldırmıştır. Aynı saatlerde Qestel tepesi ağır silahlarla taranmıştır. Ayrıca aynı gün akşamdan sabah saatlerine dek Türk ordusunun insansız hava araçları ve savaş uçakları Kobanê sınır hattı boyunca ve şehir merkezi üzerinde uçmuştur.

07.06.2017 tarihinde İşgalci Türk ordusunun komutası altında hareket eden çeteler, Ezaz tarafından Efrin’e bağlı Eleqîn köyüne saldırmıştır. Güçlerimiz çetelerin saldırına anında karşılık vermiş, alanda şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Yoğun çatışmaların ardından çetelerin saldırısı püskürtülmüştür. Çatışma sonucunda 21 Türk çetesi öldürülmüştür. 13 cenazenin üzerine giden savaşçılarımız 4 kalaşnikof ve raxtlarıyla beraber, 2 telefon ve 1 kimlik ele geçirmiştir. Ayrıca çetelere ait bir araç imha edilmiştir. Aynı gün Türk ordusunun insansız hava araçları ve savaş uçakları Kobanê semalarında uçuş gerçekleştirmiştir.

08.06.2017 tarihinde İşgalci Türk ordusunun komutası altında hareket eden çeteler, Efrin’in Cindirêsê ilçesindeki Barîn tepesi, Şehit Şilan tepesi ve Baz tepesine ağır silahlarla saldırmıştır. Güçlerimiz çetelerin saldırısına anında karşılık vermiş ancak ölü ve yaralı çete sayısı hakkında net bir bilgi elde edinilemiştir. Aynı gün çeteler havan toplarıyla Efrin’e bağlı Şera ilçesinin Belûniyê ve Vîla Qadî köylerine saldırmıştır. Ayrıca aynı gün saat 08.00’de Türk askerleri Girê Spî’nin Ebû Zellê köyünde tarım arazisiyle uğraşan bir köylüyü tarayarak yaralamıştır.

09.06.2017 tarihinde İşgalci Türk ordusunun komutası altında hareket eden çeteler, Efrin’in Şêrewa ilçesinin Basufanê ve Cindirêsê ilçesinin Iska tepesine havan toplarıyla saldırmıştır. Ayrıca çeteler Kobanê’nin batısında bulunan Ziyaret köyüne ağır silahlarla saldırmıştır. Aynı saatlerde Türk ordusuna ait insansız keşif uçakları Kobanê sınır hattında uçmuştur. Yine işgalci Türk ordusuna bağlı çeteler Aşağı Cerablus’tan Fırat’ın doğusunda bulunan Kobanê’ye bağlı Şêxler kasabasına havan toplarıyla saldırmıştır.”