YPJ Komutanı Dêrik: Cephe cephe destansı bir direniş sergileniyor

Derîk: Efrîn arkasında 4 parça Kürdistan ve milyonlar var. Biz yüzyılın direnişi denilen bu direnişi aynı zamanda 4 parça Kürdistan için veriyoruz.

İşgalci Türk ordusu ve ona bağlı ÖSO/El Kaide çetelerinin Efrîn'e yönelik başlattığı saldırılar 16'ıncı gününe girdi. "Çağın direnişi"nde Efrîn'in bütün cephelerinde işgalcilere karşı; Demokratik Suriye Güçleri (QSD) savaşçıları büyük bir direnişle karşı duruyor.

YPJ Komutanı Nujîn Dêrik 20 Ocak'ta bu yana başlayan işgal saldırılarına karşı Efrîn direnişini değerlendirdi. "Yüzyılın direnişi Efrîn'de 15 gündür aralıksız sürüyor. İnsan bu 15 günlük direnişi anlatmaya yazmaya kalksa kalem yetmez. Burada efsena bir direniş yürütülüyor, cephedeki her arkadaş kahramanlık destanı yazıyor" diyen Dêrik, Türk işgalcilerin napalm bombası dahil yasaklanmış kimyasallarla dahi saldırdığına işaret etti.

Dêrik, "Türk devleti yasak olan napalm bombasından top, tank, uçak, helikopterlerle üzerimize geldi. Efrin halkın, çocuk, büyük, kadın, erkek köyünü yurdunu bırakmadı ve direnişin parçası oldu. YPG/YPJ savaşçıları 15 gündür uyumadan, durmadan işgalci Türk devleti, onların çetelerini karşı kahramanca direniyor. Şu anda da düşmanın her türlü tekniği kullanacak üzerimize gelmesine karşı savaşçılarımız iradi bir direniş sergiliyor. Hamame'de Qastel tepesinde, Raco'da, Şiye'de her yerde büyük bir savaş var" diye konuştu.

Erdoğan ve çetelerinin sadece tekniğe güvenerek savaş kurallarını hiçe sayana saldırılar yaptığını belirten Dêrik, buna karşı YPJ/YPG savaşçılarının ise iradi bir duruşla direndiğini söyledi.

"Belki Efrîn'de onlara karşı o kadar teknik imkanımız yok ama irade fikir ve inancımız var. Biz toprağımızı, onurumuzu koruyoruz, o yüzden onların tekniğinden daha güçlüyüz" diyen Dêrik sözlerini şöyle sürdürdü: "Erdoğan ve çeteleri 15 gündür her türlü teknikle saldırıyorlar ancak 5 kilometre dahi giremediler. Çağrımdır onlara kendilerini güveniyorlarsa bıraksınlar tekniği gelsinler, o zaman kimin işgalci kimin buralı olduğunu görecekler. Doğrudur bazı yerlerde geçici olarak geri çekilmek zorunda kaldık. Ama destansı direnişimiz sürecek ve girdikleri yerleri onlara mezar edeceğiz."

Efrîn halkının yalnız olmadığını ve arkasında 4 parça Kürdistan'ın bulunduğunu belirten Dêrik, "Efrîn arkasında 4 parça Kürdistan ve milyonlar var. Biz yüzyılın direnişi denilen bu direnişi aynı zamanda 4 parça Kürdistan için veriyoruz. Erdoğan faşizmi bilsin ki üzerimize ne kadar gelirlerse direnişimizde o kadar büyük olacak. Kürtlerin 4 parçada tepkisi ve bizim büyük direnişimiz Erdoğan'ı düşürecek, bu böyle bilinsin" şeklinde konuştu.

Türk işgalinin hem Kürt toprağını aynı zamanda Suriye'yi işgal planı olduğuna işaret eden Dêrik, gerici faşist DAİŞ'i Suriye topraklarında bozguna uğratan QSD'nin DAİŞ'in koruyucusu Erdoğan'ı da yenilgiye uğratacağını söyledi.

Dêrik sözlerini şöyle sürdürdü: "Erdoğan rejimi zayıflığını, güçsüzlüğünü Kürtler üzerine saldırarak kapatmaya çalışıyor. Suriye halklarına sesleniyorum; Efrîn sadece Kürt şehri değil aynı zamanda Suriye toprağıdır. Suriye'ye karşı savaş açmıştır. Bizler 4 yıldır insanlığın düşmanı olan Erdoğan'ın yetiştirmesi DAİŞ'e karşı mücadele ediyoruz. Ortadoğu'da yeni bir sistem yeni bir yol Suriye'de halkların birlikte yaşaması için mücadele ediyoruz. Dört yıldır, gerici, insanlık düşmanı, faşist güçlere karşı Kürtler kadın-erkek büyük bir direniş sergiledik. Serêkanîyê, Girê Spî, Kobanê, Reqa, bugün Dêra Zor'da bu gerici güçlere karşı mücadelemiz sürüyor. DAİŞ'in başkent ilan ettiği Reqa'yı temizledik. İnsanlık düşmanlarına karşı kazandık. Şunu söyleyeyim DAİŞ'i yaratan güçlendiren, halklarını başına bela eden Erdoğan'dır. Dün onun yetiştirmelerini yendik bugün sıra Erdoğan'dadır. Bugün Erdoğan'ın ordusu ardından Efrîn'e saldıranlara bakalım hepsi DAİŞ'lilerdir, çetelerdir. Ne değişti sadece kılıf değişti. Nasıl ki gerici faşist güçlere karşı yılladır Suriye'yi Kürtleri savunduysak bugünde savunmaya devam ediyoruz Efrîn'de."

"Yine aynı irade, kararlılık ve inançla mücadele ediyoruz ve yine kazanacağız" diye devam eden Dêrik cephe cephe destansı bir direniş sergilendiğini söyledi. Kahramanlıklarını anlatmaya dilin yetmeyeceğin savaşçıların bazılarının isimlerini hatırlatan Dêrik, "Başta da dedim burada destansı bir direniş var ona bakmak lazım. Size bazı arkadaşların direnişini anlatayım. Qastel tepesinde günler süren kahramanca bir direniş sergilendi. Günlerce uçaklar vurdu, toplarla bombalandı. Her türlü tekniği kullandılar. Savaşçılarımız canını ortaya koydu. Şehit Jindar, Qasteli bırakmadı. Hamame tepesi yine aynı şekilde, fazla büyük olmayan bir tepede sayıları 10'u geçmeyen arkadaşlarımız bir hafta boyunca insan üstü bir direniş sergiledi. Şehit Amara ve Agit'in buradaki kahramanlığını anlatmaya kelimeler yetmez. Raco'daki direniş yine öyle Şehit Avrin şahsında yoldaşlarımız düşmanın her türlü teknikle saldırısına karşı iradi bir direnişle efsaneleşti. Qurne'de yine aynı şekilde Şehit Barin Kobanê yoldaşlarının fedaice direndiklerini gördük. Heval Avesta Xabur fedaice düşmanın üzerine gitmeden önce son sözleri, 'İşgalcilere direniş mesajını canımla vereceğim' oldu ve tereddüt etmeden, düşmanda kendini patlattı. Bu 15 günde YPG/YPJ savaşçılarının göstermiş olduğu direniş cephe cephe adım adım destandır, anlatmaya kelimeler yetmez, biz buna şahit olduk, şehitlerin bu direnişi varken bu irade kırılabilir mi?"

Son olarak Kürdistan halkına çağrı yapan Dêrik, "Çağrım 4 parça Kürdistan halkınadır. Nerede yaşıyor olursanız olun, Efrîn halkı hepiniz için direniyor. Evini toprağını bırakmıyor. Ve söz veriyor, bu direniş yıkılmayacak. Bazı köylere tepelere girmiş olabilirler teknik sayesinde ama irademizle onları söküp atacağız. Direnişimiz devam ediyor zafer kazanana kadar. Şiarımız yalnızca başarıdır zaferdir, tek kişi kalsak bile Efrîn yüzyılın direnişine adını yazdıracaktır" diye konuştu.