Yusuf: Efrîn yürüyüşü direnişe moral katacaktır 

Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu Kurucu Meclisi Eş Başkanı Hediye Yusuf, 4 Şubat’ta Kuzey Suriye halklarının Efrîn’e doğru başlatacak yürüyüşe güçlü destek verilmesi çağırısı yaptı.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) yarın işgalciğile karşı 15 gündür devam eden Efrîn direnişine destek için Rojava, Kuzey Suriye ve Halep’teki hakların katılımı ile Efrîn’e doğru yapılacak yürüyüşün startını veriyor.

Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu Kurucu Meclisi Eş Başkanı Hediye Yusuf’ta Efrîn’e doğru Kuzey Suriye halklarının başlatacağı yürüyüşe güçlü destek verilmesi çağırısı yaparak, “Cizre, Kobanê ve diğer bölgelerdeki halkın Efrîn halkının direnişini buluşmak için ortaya tavır tutum çok onurlu ve gerekli bir tutumdur. Efrîn halkıda bu tavırdan büyük moral alıyor” dedi.

KUZEY SURİYE HALKI DİRENİŞİ YANLIZ BIRAKMAYACAK

Efrîn halkının, Kuzey Suriye halklarına sonsuz için duyduklarını da kaydeden Yusuf şunları belirtti: “Aynı zamanda Cizre, Kobanê, Minbic ve Kuzey Suriye’nin diğer bölgelerindeki halkında Efrîn direnişinin zafer kazanacağına inancı tamdır ve bu direnişi yalnız bırakmak istemiyor.

DİRENİŞ BİRLİĞİ GÜÇLENDİRECEKTİR

Direnişin daha fazla güçlendirilmesi için tüm Kuzey Suriye ayaktadır. Bu amaçla Efrîn’e doğru başlatacak yürüyüş oldukça kutsal bir eylemdir. Efrîn direnişi halkımız arasındaki birliği daha fazla güçlendirecek, güç ve moral verecektir.”

TEV-DEM: EFRİN HALKI YALNIZ DEĞİLDİR

Konuya ilişkin bugün yazılı bir açıklama yapan TEV-DEM ise “Efrîn halkı yalnız değildir. Rojava ve Kuzey Suriye ile Halep’teki halklarımız yönünü Efrîn’e çevirmelidir. 4 Şubat’ta tüm Rojava ve Kuzey Suriye halklarımızı Efrîn’e gitme yürüyüşüne güçlü biçimde katılmaya çağırıyoruz” çağrısında bulunmuştu.