DEM Parti'ye saldırı protesto edildi: İhanetçileri unutmayız!

DEM Parti'nin Bêrecûk'taki binasına dönük saldırı protesto edildi, "İhanetçileri unutmayız" mesajı verildi.

Riha'nın Bêrecûk (Birecik) ilçesinde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) binasına dönük saldırılar birçok kentte protesto edildi.

RIHA

Aralarında DEM Parti milletvekilleri Saliha Aydeniz ve Zeynep Oduncu'nun da olduğu yüzlerce kişi, Bêrecûk Belediyesi önünde açıklama yaptı. Polisin engellemeye çalıştığı eylemde “Hırsız Begit istifa et” sloganı atıldı. Ayrıca "İrade gaspına hayır, istifa et", "Hırsızlığa prim yok", "Belediye halkındır öyle kalacak" ve "Halk hakkı olanı almaya geldi" dövizleri taşındı.

DEM Parti Belediye Meclis üyesi Hakan Arıcı, "Her ne kadar kimliği belirsiz kişiler denilse de biz hangi kirli odakların ilçe binamıza saldırma cüretini gösterdiğini biliyoruz. Yaptıkları ve yapmak istedikleri kirli oyunlarına bayrak ve posterleri kılıf yapmak isteyen zihniyet şunu bilsin ki ne saldırılar ne de karalama politikaları bizi yolumuzdan edemez. 31 Mart’ta Birecik halklarının gösterdiği iradeye sonuna kadar sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.

Arıcı, halkın Begit’e değil, DEM Parti’ye oy verdiğine işaret ederek, "Begit’in içine girdiği ihanet ve döneklik çizgisine katılan Sakıp Yaşar, Reşit Çerikan, Mahmut Dirier şunu iyi bilsin ki; tarih hiçbir zaman yapılan ihanetleri ve ihanetçileri unutmaz. Sizler bu halkın vicdanından suçlusunuz. Bir an önce içine girdiğiniz bu kirli oyunundan dönün ve halkın içine çıkacak yüzünüz olsun. Begit biran önce gasp ettiği başkanlık koltuğunu halka iade ederek bu halktan özür dilemelidir. Bizim olanı geri alana kadar mücadelemiz büyüyerek devam edecek. Bizi haklı davamızdan vazgeçirecek bir güç yoktur. Begit’in istifa etmesi dışında bir çözüm yoktur. Onurumuzla varız, direnişle büyüyoruz. Korkmuyoruz, buradayız” diye konuştu.

DEM Partili Saliha Aydeniz ise Begit’i istifaya çağırarak, “Bu iktidar, sistem halkın iradesini iki dönem kayyum atayarak gasp edemedi. Özel savaş politikası ile gasp etmeye çalışıyorlar. Bu kayyım politikasıdır. Begit ve sırtını dayandığı çeteler bizi korkutmuyor. Provokasyona gelmeden demokratik siyaseti büyüteceğiz. İçişleri ve Adalet Bakanlığı'nı göreve çağırıyoruz” diye belirtti.
"Hırsız Begit istifa" sloganlarıyla son bulan eylemin ardından milletvekilleri ve belediye eşbaşkanları esnaf ziyareti yaparak, sürece dair bilgi verdi. Esnaf ziyaretinin ardından yüzlerce kişi, "Direne direne kazanacağız", "Birecik uyuma belediyede hırsız var" ve "Hırsız istifa" sloganlarıyla iki defa saldırıya uğrayan DEM Parti ilçe binasına yürüdü.

WAN

Wan’da da DEM Parti İl Örgütü binası önünde açıklama yapıldı. Wan İl Eşbaşkanı Veysi Dilekçi, halk iradesi gasbına karşı Wan'da ortaya konan direnişi hatırlatarak, “31 Mart’ta kaybeden sadece AKP-MHP iktidarı değil aynı zamanda OHAL-Kayyum-KHK düzenidir. AKP sandıkta halkın verdiği mesajı doğru algılamazsa Van’daki gibi her yerde sonunu getirecektir. Algı politikalarıyla, kayyumperverlikle, yandaş siyasetiyle yol alamazlar. Wan’da binlerce kişiyi KHK’lerle, kayyum politikalarıyla işsiz bırakanlar, seçime günler kala işe AKP-kayyum referansıyla alınanlara ilişkin belediyelerimizin yasal tasarruflarını kriminalize ediyorlar“  diye konuştu.

Kayyum gasbına zemin hazırlamak için provokatif haberlere imza atan ve bu haberler karşılığında belediyeden “abonelik” ve “reklam” ücreti aldığı ortaya çıkan Ziya Türk’e de tepki gösteren Dilekçi, “Seçimlerden sonra birçok yerden partimize saldırılar devam etmiştir. Daha dün yandaş bir kalemşor kayyum gaspı için iktidarı teşvik eden haberler yapmıştır. Bu kalemşorların nereden beslendiklerini iyi biliyoruz. Kimse eski yanlış ve haksız alışkanlıklarını tekrar etmesin. Wan’da mazbata gaspına gösterilen görkemli demokratik tepki yeni kayyım girişimlerine gösterilecek tepkinin yanında gölgede kalacaktır. Herkesi adalete, hukuka ve demokrasiye saygı göstermeye, halkımızın iradesini tanımaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Dilekçi, şunları söyledi: "DEM parti ilçe örgütü binamıza yapılan saldırıyla geçmiş dönemlerde olduğu gibi bugün de halkımız bu saldırılar karşısında gerekli tepkiyi gösterecektir. Yerel seçimlerin sonuçlandığı günden bu yana Birecik ilçemizde aile ve aşiret ilişkileri ile partimize karşı provokasyon yapan kişi ve grupların, partimizin demokratik siyaset kültürü ve mücadelesi ile hiçbir bağı olmadığı yeniden görülmüştür. İhanet ve gaspa karşı ortaya koyulan demokratik direnişi ve mücadeleyi hazmedemeyen çeteler, bu halkın emeğine ve mücadelesine kurşun sıkmaktadır."

ÊLİH

Êlih'te parti binası önünde saldırılar protesto edildi. "Baskılar bizi yıldıramaz" pankartının açıldığı eyleme çok sayıda kişi katıldı. DEM Parti İl Eşbaşkanı Songül Korkmaz, "Halkın iradesi her zaman üstün gelecek ve bu halkın iradesini hiçbir zaman gasp edemeyeceksiniz” diye kaydetti.

DBP İl Eşbaşkanı Resul Çetin ise "Büyük bir güçle sandıklarda, sokaklarda öre öre kazandığımız zaferimiz ilk başta hilelerle gasp edilmek istendi. Partimize yönelik desteği kendisine yapılmış sayan, on yılların mücadele ve kazanımlarını görmeyen Mehmet Begit partimizden istifa ederek Bêrecûk halkının iradesine ihanet etmiştir” dedi. Çetin, "ihanetçi, gaspçı, çeteci zihniyete karşı direnişe ve demokrasi mücadelesi vermeye devam edeceklerini" belirtti.