Êlih'te 1 Mayıs: Binler alanlarda

Êlih'te binlerce işçi ve emekçi, 1 Mayıs mitinginin yapılacağı alana yürüyor.

ÊLIH 1 MAYIS MİTİNGİ

Êlih Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde düzenlenen 1 Mayıs mitingine girişler başladı. “Yoksulluğa, güvencesizliğe, sömürü ve baskılara karşı; birliğimizi, mücadeleyi, dayanışmayı, umudu büyütmek için haydi 1 Mayıs’a” şiarıyla düzenlenen bölge mitingi için bir araya gelen platform bileşenleri, siyasi parti temsilcileri ve çevre kentlerden gelen çok sayıda emekçi, Turgut Özal Bulvarı’nda bulunan Word Mar Kavşağı'nda bir araya geldi.

 'DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ'

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Kadın Sekreteri Döne Gevher ve Petrol İş Batman Şube Başkanı Veysel Kartal’ın konuşmacı olarak yer aldığı miting için bir araya gelen binlerce kişi, uzun süre halay çekti.
Mitingde “Baharı da barışı da kadınlar getirecek”, “Hakkımız olanı alacağız”, “Zımanê me rûmet û hebuna meye” ve “Yaşasın 1 Mayıs” pankartları açıldı. Sık sık “Bîji yek Gûlan” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları atan halk, kortej halinde davul ve zurna eşliğinde mitingin yapılacağı 8 Mart Kadın Parkı’na doğru yürüyor.