GÖRÜNTÜLÜ

Özel savaş politikalarına karşı daha çok çalışma yürütülmeli

DBP Amed İl Eşbaşkanı Sultan Yaray, devletin kadın ve gençleri hedef alan özel savaş politikalarını deşifre etmeye ve karşı durmaya çalıştıklarını, ancak daha çok çalışmaları gerektiğini söyledi.

AMED'DE ÖZEL SAVAŞ POLİTİKASI

DBP Amed İl Eşbaşkanı Sultan Yaray, özel savaşın, bir devlet politikası olarak her alanda sürdürüldüğünü ifade etti. 

ANF’ye konuşan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Amed İl Eşbaşkanı Sultan Yaray, özel savaş politikalarının, sadece AKP-MHP’ye özgü değil, bir devlet politikası olduğunu belirterek, “Halkın dinamiklerine, özgür yapısına, kültürüne ve her alanına topyekun bir savaş şeklidir. Özel savaş politikaları çok titiz ve gizlilikle yürütülüyor" dedi. 


DAHA ÇOK ÇALIŞMALIYIZ

Gençlik ve kadının özellikle hedef alındığını kaydeden Sultan Yaray, şunları söyledi: “Düşünemeyen, kaygılı, kendinden uzaklaştırılmış, örgütlenmekten çekinen bir topluluk yaratmaya çalışıyorlar. Toplumun zihnini ele geçirmeye uğraşıyorlar. Özellikle son yıllarda intiharların arttığı bir süreç yaşıyoruz. Gençliğin ciddi şekilde uyuşturucuya yönelimi var. Devlet ’bize karşı başkaldıracaklarına böylesi daha iyi' anlayışında. Bunları deşifre etmeye, üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Gençlerimizi kurtarmak için daha çok çalışmalıyız." 

MÜCADELE VE ÖRGÜTLENME 

Özel savaş politikalarına karşı topyekun bir mücadelenin önemine işaret eden Sultan Yaray, "Özellikle yurtsever ailelerimize karşı devletin ciddi bir yönelimi var. Ailelerimiz göç ettirilmek isteniyor. Belediyelerimize ciddi sorumluluk düşüyor. Sisteme karşı ne kadar güçlenirsek ve mücadele edersek o kadar başarıya ulaşırız. Başarının sırrı, güçlü örgütlenme ve mücadeleden geçer” şeklinde konuştu.