GÖRÜNTÜLÜ

MAK Gever’de Türk polislerini hedef aldı

Kurdistan Özgürlük Milisleri (MAK) Colemêrg’in Gever ilçesinde işgalci Türk devletinin polislerine karşı el yapımı patlayıcılarla bir eylem düzenlediklerini bildirdi.

MAK (Milîsên Azadiya Kurdistan) yaptığı yazılı açıklamada, “23 Temmuz günü saat 23:00 sıralarında Gever Orman mahallesinde milislerimiz işgal saldırılarına karşı alanlara çıkarak eylem düzenledi” dedi. 

MAK, “Eylem alanına gelen işgalci polisler ile milislerimiz arasında uzun süre çatışma yaşandı. El yapımı patlayıcı ve molotoflarla işgalcileri hedef alan milislerimiz, sloganlar atarak halkımızı işgal saldırılarına karşı mücadeleye ve direnişe çağırdı. Gecenin geç saatlerine kadar süren çatışmalardan sonra, milislerimiz geri çekilerek eylemi sonlandırdı” diye ekledi. 

Bu eylemi Türk devletinin Türk devletinin işgal saldırıları ve baskılarına karşı misilleme olarak gerçekleştirdiklerini belirten MAK, direnişe çağırdı: “Başta onurlu Kurdistan gençliği olmak üzere tüm yurtsever Kurdistan halkını işgal ve ihanet saldırılarına karşı onur savaşını büyütmeye ve varlığımızı koruyan özgürlük gerillası ile omuz omuza direnmeye çağırıyoruz. Bu yoğun savaş sürecinde her bir Kürt genci üzerine düşen yurtseverlik görevini laiki ile yerine getirmelidir. Gün işgale ve ihanete karşı ulusal birlik ruhu ile Kurdistan’ı savunma günüdür. Gün İmralı tecritini parçalama ve Önder Apo ile özgürleşme günüdür.”