Maxmur’da İmralı tecridine karşı yürüyüş

Maxmur’da bulunan Şehîd Rûstem Cûdî Mülteci Kampı’nda, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik mutlak tecrit protesto edildi.

TECRİDE KARŞI YÜRÜYÜŞ

Şehîd Rûstem Cûdî Mülteci Kampı’nda halk, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a verilen “yeni yasak” kararını protesto etmek amacıyla yürüyüş gerçekleştirdi.

Maxmur Şehit Aileleri Kurumu önünde başlayan yürüyüş, Birleşmiş Milletler binası önünde sona erdi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerinin taşındığı yürüyüşte sık sık Önder Apo’nun İmralı zindanında gerçekleştirdiği direniş selamlandı.

Kurdistan Özgürlük Hareketi şehitleri anısına gerçekleştirilen bir dakikalık saygı duruşunun ardından Maxmur Halk Meclisi Eşbaşkanı Filiz Budak bir konuşma yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında Kürt halkının iradesinin tecrit altına alındığına vurgu yapan Filiz Budak, şunları söyledi: “Son 3 yıldır Önderliğimizden herhangi bir bilgi alınamıyor. Son olarak 20 Mayıs’ta 6 aylık avukat görüşü yasağı verildi. Bu uygulamalarla Önderliğimiz ile Kürt halkının arasındaki bağın koparılacağını, Önderliğimizin felsefe ve fikirlerinin yayılmasının önüne geçebileceklerini sanıyorlar. Kürt halkı, dostlarıyla birlikte 26 yıldır komplocuların karşısında dimdik duruyor. Bu tecridin kırılması için her türlü eylemi gerçekleştireceğiz. Önderliğimizin fiziki özgürlüğü gerçekleştirilinceye kadar eylemlerimize devam edeceğiz.”

Eylem, atılan sloganlarla sona erdi.