Gençler Zürih’te Abdullah Öcalan için yürüdü

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için TCŞ ve TekoJIN öncülüğünde yürüyüş gerçekleştirildi.

Avrupa Devrimci Gençlik Hareketleri TCŞ (Tevgera Ciwanên Şoreşger) ve TekoJIN (Jinên Ciwan ên Têkoşer), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için İsviçre’nin Zürih kentinde  “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında bir yürüyüş düzenledi. 

Helvetiaplazt meydanında bir araya gelen Kurdistanlılar adına İsviçre Demokratik Kürt Konseyi (CDK-S) Eşbaşkanı Selma Sürer bir konuşma yaptı. 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum gününü kutlayarak konuşmasına başlayan CDK-S Eşbaşkanı Selma Sürer, "Kürt gençleri, Kürt kadınları başta olmak üzere Kürt halkı olarak bugün Önderliğimizin özgürlüğünü haykırmak için buradayız. Önderliğimizden 25 aydır haber alamamaktayız. 2023 Newroz'unda dünyanın dört bir yanında Önderliğine olan bağlılığını dile getiren milyonlar 'Özgür Önderlik, Özgür Kurdistan' diyerek  alanlara aktı. 2023 yılı Önderliğimizin ve Kurdistan'ın özgürlük yılı olacaktır” diye konuştu.

GENÇLİK ÖNDERLİĞİ İÇİN HER ZAMAN EYLEMDE OLACAK

Gençlik örgütleri adına ise TCŞ Avrupa Sözcüsü Yusuf Tayfur bir konuşma yaptı. Tayfur, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan iki yıldır haber alınmadığına vurgu yaparak duyarlılık çağrısı yaptı. Tayfur şöyle konuştu: “Önder Apo, İmralı zindanında 24 yıldır ağır tecrit altında tutulmaktadır. Önderliğimizden iki yıldır hiçbir haber alamamaktayız. Avrupa Konseyi’ne bağlı İşkencenin Önlenmesi Komitesi’nin (CPT) İmralı’ya ziyaretine ilişkin raporunu açıklamaması ve Önderliğimizle görüşmemesi duyumu kaygılarımızı daha da arttırmıştır. Hareketimizin de 2023 Newroz’unu Önder Apo’ya adaması, gerek Kurdistan’da gerekse Avrupa’da Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünün acilen sağlanması gerektiğini bir kez daha bizlere gösterdi. Kürt halkının zafere her zamankinden daha yakın olduğu bu sıcak süreçte onurlu her Kürt genci Demirci Kawa’nın ardılı olmak durumundadır. Cesur ve onurlu Kürt gençliğinin seferberlik ruhuyla direniş alanlarını doldurmasının tam zamanıdır. Önderliğimizin fiziki özgürlüğü sağlanıncaya kadar bizler eylemlerimizi yükselteceğiz.”

Konuşmalardan sonra sloganlarla yürüyüşe geçen kitle, Zürih kent merkezinde yoğun yağmur altında bir yürüyüş gerçekleştirdi. Eylem “Bijî Serok Apo” sloganıyla sonlandırıldı.