15 Şubat Komplosu Luzern'de protesto edildi

Uluslararası komplo, 22’inci yılında İsviçre’nin Luzern kentinde düzenlenen bir yürüyüş ile protesto edildi. Biel’de ise düzenlenen bir eylemle komplo protesto edildi.

İsviçre’nin Luzern kentinde düzenlenen bir yürüyüş ile uluslararası komplo protesto edildi.

“Tecride, faşizme, işgale son; özgürlüğü sağlama zamanı” hamlesinin sahiplendiği yürüyüşte Kürt Halk Önderi Öcalan'a yönelik tecrit protesto edildi ve Türkiye cezaevlerinde tutsakların tecridin kırılması ve Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yürütülen direnişe de dikkat çekildi.

“Önderlik Kütüphanesi”nin startı da Luzern’de düzenlenen yürüyüş ile verildi. Önümüzdeki 12 gün boyunca “Önderlik Kütüphanesi” tüm kentlerini ziyaret edecek.

İsviçre Kürt Toplumu (CDK-S) ve İsviçre Kürt Kadın Hareketi (YJK-S) öncülüğünde Messeplatz’da bir araya gelen Kürdistanlılar burada bir miting düzenledi. Mitingde CDK-S Eşbaşkanı Ali Şimşek bir konuşma yaptı.

“Önderliğimiz üzerindeki tecrit sonlanıncaya kadar ve Önderliğimiz özgürlüğüne kavuşuncaya kadar alanlarda olmayı sürdüreceğiz” diyen Şimşek şöyle konuştu: “Avrupa devletleri iyi bilmeliler ki bugün Erdoğan faşizmine verdikleri destekle Kürt halkına uygulanan katliamlara ortak olmaktadırlar. Bizler nerede olursak olalım bulunduğumuz her alanda Önderliğimiz özgürleştirinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Konuşmalardan sonra halk “Abdullah Öcalan'a özgürlük”, “Siyasi tutsaklar Türkiye zindanlarında tecride karşı açlık grevinde”, “Şimdi özgürlüğü sağlama zamanı” yazılı pankartlarla yürüyüşe geçti. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri, PKK, YPG, YPJ bayraklarının taşındığı yürüyüş boyunca Luzern sokaklarında Türk devlet faşizmine karşı Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü talep eden sloganlar yankılandı. 

ZELAL ANA: ÖNDERLİĞİM BENİM YAŞAM SEBEBİM

İlerlemiş yaşına ve ağır sağlık sorunlarına rağmen yürüyüşün en önünde yerini alan 71 yaşındaki Kürt anası Zelal Özkan ANF’ye verdiği demeçte, şunları söyledi: “Bugün cezaevlerinde Önderliğim üzerindeki tecridin sonlandırılması ve özgürlüğünün sağlanması için bir direniş verilmekte. Kürt halkının çocukları direnişteyken ben evde duramazdım. Bugün Erdoğan'ın Kürt halkına ve Önderliğine yaptığı zulme karşı süren direnişe ses olmak için buradayım. Bu zulüm bitene kadar ve direnişle Önderliğim özgürleşene kadar alanlarda olmaktan geri durmayacağım.” 

ADDİ: KÜRT HALKININ FAŞİZME KARŞI MÜCADELESİNE DESTEĞİMİZ SÜRECEK

Enternasyonalist kurumların da katılarak destek verdiği yürüyüşte Luzern'den katılan Addi isimli aktivist ise “Bizler faşizme karşı Kürt halkının vermiş olduğu mücadeleyi değerli ve önemli buluyoruz. Kürt halkının talepleri bizlerin de talepleridir. Bu nedenlerle bugün yapılan yürüyüşe Kürt halkına olan desteğimizi sunmak için katıldık” şeklinde konuştu.

Devrimci marş ve sloganlarla süren yürüyüşte YJK-S aktivistleri tarafından “Diktatörün yargılanması için 100 neden, 100 bin imza” kampanyası çerçevesinde imzalar toplandı. 

Yürüyüş ardından Helvetiaplatz’da ise bir miting düzenlendi.

İsviçre Demokratik Güç Birliği (İDGB) temsilcisi adına Hüseyin Alataş yaptığı konuşmada tecridin kırılması ve Kürt halkının haklı taleplerinin karşılanması için faşizme karşı mücadeleye sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

BİEL'DE KADINLAR ALANLARDAYDI: MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

Biel kentinde akşam saatlerinde merkez tren istasyonu önünde bir miting yapıldı.

Arin Mirkan Kadın Komünü akivisleri tarafından yapılan eylemde sık sık tecride ve Erdoğan faşizmine karşı sloganlar atıldı.