GÖRÜNTÜLÜ

İç Güvenlik, Dêrazor’un huzuru için çalışıyor

DAİŞ'ten Türk çetelerine, BAAS rejiminden İran’a çetelerine kadar birçok grubun hedefindeki Dêrazor, İç Güvenlik Güçleri tarafından huzur ve güvene kavuşturuluyor.

ROJAVA

Dêrazor Bölgesi İç Güvenlik Güçleri Genel Yönetim Üyesi Loehi El Setem, “Dêrazor'un çocukları olarak bölgemizi tüm saldırılardan koruyacağız” dedi. 

Dêrazor Bölgesi İç Güvenlik Güçleri Genel Yönetim Üyesi Loehi El Setem, Dêrazor'daki güvenlik durumunu ve yapılan çalışmaları ANF'ye anlattı. Dêrazor özgürleştirildikten sonra Halk Meclisi ve Askeri Meclis’in kurulmasıyla inşa sürecine başlandığını belirten Loehi El Setem, “İç Güvenlik Güçleri de bu süreçte önemli bir rol üstlendi. Rahat, huzurlu ve güvenli bir yaşam için 24 saat aralıksız olarak çalışmalara dahil olduk. Tabii bu sürecin önümüze çıkarttığı zorluklarda vardı. DAİŞ tehlikesinin coğrafik olarak sonlanmasının ardından bazı engeller de oldu. Bunların başında da bölgedeki gizli hücre yapılanmaları geliyordu. Sürekli saldırı girişimlerinde bulunan çok sayıda uyuyan hücre bölgede yayılmıştı. Bunlar, Dêrazor'da huzur ve istikrarın oluşturulmasını engellemek için görevlendirilmişti. Bu hücrelerin kirli faaliyetlerine karşı teyakkuz halindeydik. Bölge halkı ve aşiretler de huzur ve istikrarın oluşturulması için bizi destekliyordu" dedi. 


ÇOK YÖNLÜ SALDIRILAR VAR

Sadece DAİŞ değil, Şam hükümeti ve İran'a bağlı Difaa Al Watani gibi çetelerin de Dêrazor'da güven ortamının bozulması için harekete geçtiğini kaydeden Loehi El Setem, “Suyun diğer tarafından bu gruplar saldırırken bölgedeki gizli hücre yapılanmaları da daha rahat hareket edebilme ve örgütlenme fırsatı yakalıyordu. Fırat’ın diğer tarafında ve Şam yönetimi denetimi altında yapılan saldırılardan en büyük zararı gören yine halktı. Bu saldırılarda çokça can yitirildi" diye konuştu.

HALK BÜYÜK ZARAR GÖRDÜ

Bölgeye saldırı içerisinde olan terör gruplarına karşı sürekli teyakkuz halinde olduklarını ve operasyonlar gerçekleştirdiklerini hatırlatan Loehi El Setem, şu ana kadar çok sayıda gizli hücre yapılanmasının çökertildiğini söyledi. Loehi El Setem, şöyle devam etti: “Bir yıla yakındır Dêrazor'da huzuru ve güvenliği güçlendirme operasyonu başlatılmıştı. İç Güvenlik Güçleri öncülüğünde gerçekleşen bu operasyona QSD'nin yanı sıra bölgedeki tüm kurumlar destek verdi. Son dönemde QSD ve Asayiş kontrol noktalarını hedef alan saldırılar gerçekleşti. Bu saldırılarda halk büyük zarar gördü. Bu saldırıların çoğunluğu Fırat’ın diğer yakasından Şam yönetimi denetimindeki bölgelerden yapıldı. Ara ara böylesi saldırılar gerçekleştiriyorlar. Amaçları bölge halkını korkutmak ve istikrarı bozmak. Buna izin vermeyeceğiz."

ÖZEL EĞİTİMLER VERİLİYOR

Loehi El Setem, Dêrazor'da İç Güvenlik Güçleri’nin örgütlenmesine ilişkin de şunları paylaştı: “Bölgenin güvenliğini sağlamak öncelikli olarak bizim görevimiz. Hem gizli hücre yapılanmalarına, hem uyuşturucu tacirlerine hem de organize suçlara karşı çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bölgede görev yapan İç Güvenlik Güçleri’ne katılan kişiler özel olarak seçilerek özel akademi eğitimlerinden geçiriliyor. Bu akademilerde ideolojik ve askeri eğitimler görülüyor. Bölge için en iyi eğitimden en iyi hizmete kadar her şey yapılıyor. Tüm bunları halkımıza borç olarak görüyoruz. Dêrazor'un çocukları olarak bölgemizi tüm saldırılardan koruyacağız. Toplum için çalışan tek güç Özerk Yönetim ve kurumlarıdır. Herkesi, Özerk Yönetim etrafında kenetlenerek Dêrazor'u huzura ve istikrara kavuşturmaya çağırıyoruz.”