İki özgürlük şehidi Berlin’de anıldı
Geçtiğimiz yıllarda şehit düşen Edessa Cejna ile Dijwar Tolhildan, Berlin DKTM’de düzenlenen kitlesel bir etkinlikle anıldı.
Geçtiğimiz yıllarda şehit düşen Edessa Cejna ile Dijwar Tolhildan, Berlin DKTM’de düzenlenen kitlesel bir etkinlikle anıldı.
Almanya’nın başkenti Berlin’de 14 Ekim 2023 tarihinde Dersim’de şehit olan Edessa Cejna (Ece Yılmaz) ile 2 Mart 2022 tarihinde Garê’de şehit olan Dijwar Tolhildan (Mustafa Yalçınkaya) için anma etkinliği gerçekleştirildi.
DEST-DAN Kadın Meclisi ve Özgür Kurdistanlılar Meclisi’nin (Nav-Berlin) Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde organize ettiği anma, Edessa Cejna ve Dijwar Tolhildan şahsında Kurdistan şehitleri anısına saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı.
Akabinde Nav-Berlin Eşbaşkanı Nursel Yıldız anmaya katılım sağlayanlara teşekkür ederek, “Önderliğimiz özgür olana, topraklarımızda özgür yaşayana kadar şehitlerimiz olacaktır. Bu nedenle ne olursa olsun şehitlerimizin hayallerini gerçekleştirerek, Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü sağlayana dek mücadelemize devam edeceğiz ‘’ dedi.
Nav-Berlin Şehit Aileleri Komisyonu üyesi Dayê Gozê, Şehit Edessa Cejna’nın ailesi adına Mehmet Koçer ile Siyasetçi Muharrem Aral birer konuşma yaptı.
Dayê Goze, tarihten beri ülkesinin, topraklarının özgürlüğü için mücadele eden herkesin bedeller ödediğini belirterek, “Bizler de kendi ülkemiz, özgür topraklarımız için kanımızı döküyoruz. Bu nedenle ne olursa olsun her alanda, her yerde şehitlerimizin izinde olacağız ‘’ dedi
Mehmet Koçer ise, “23 yıl boyunca özgürlük mücadelesi yürüten Şehit Edessa Cejna ile birlikte yaşamasak bile fikirsel, düşünsel olarak her zaman birlikteydik. Şehit bizim şehidimiz, Kurdistan’ın şehidi, özgürlük mücadelesinin şehididir” ifadelerini kullandı.
Siyasetçi Muharrem Aral da, “Özgürlük arayışı içerisine giren yoldaşlarımızın mücadele için neden canını verdiğini anlamak gerekiyor. Bunu anlayabilmek için de PKK gerçekliğini iyi bilmek, anlamlandırmak gerekiyor. PKK’de şehadet nasıl gerçekleşiyor, nasıl ortaya çıkıyor sorusuna cevap aradığımızda Önderliğimizin tarihsel rolünü görmemiz gerekiyor. Önderliğimizin en temel özelliklerinden biri kendimiz olma, kendimizi tanıma, tarihimizi tanıma ve içerisinde bulunduğumuz ortamı tanıyıp kavrama ve bizlere doğru yönelen düşman gerçekliğini görmemiz gerekiyor. Bu temelde anlama, anlamlandırma yönüyle bakmamız ve gerçekliğimizi görmemiz gerekiyor ‘’ dedi.
Anma, sinevizyon gösteriminin ardından “Şehîd Namirin”, “Bijî Serok Apo” ve “Jin Jiyan Azadî” sloganları ile son buldu.