GÖRÜNTÜLÜ

İşgal saldırıları Stuttgart’ta protesto edildi

Türk devletinin Güney Kurdistan’a yönelik işgal saldırıları Stuttgart’ta düzenlenen eylemle protesto edildi.

Almanya’nın Stuttgart kentinde düzenlenen eylemle Türk devletinin Başurê Kurdistan ve Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve KDP’nin ihaneti protesto edildi.

Stuttgart Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nin çağrısıyla Rotebühlplatz’da bir araya gelen Kurdistanlılar ve dostları işgal saldırılarına ve KDP ihanetine tepki gösterdi. 

Stuttgart Demokratik Kürt Toplum Merkezi eşbaşkanları Mesut Aram Dağhan ve Pervin Azadî basın bildirisini okudu.

Stuttgart Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Mesut Aram Dağhan, KCDK-E’nin bildirisini okuyarak topyekûn saldırılara karşı topyekûn direniş çağrısı yaptı. 

 Avrupa Kurdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E) açıklamasında, Türk devletinin Başurê Kürdistan, Şengal ve Efrîn’e yönelik askeri operasyonlarını kınayarak, bu saldırıların Kürt halkının kazanımlarını hedef aldığı belirtildi.

Açıklamada, AKP-MHP ittifakının Kürt halkına yönelik topyekûn imha saldırılarında başarısız olduğu ifade edilerek, Türk devletinin bu politikalarını KDP’nin desteğiyle sürdürdüğü vurgulandı. KCDK-E, özellikle Şengal ve Başurê Kurdistan’ın Türk devleti tarafından tehdit altında olduğunu ve burada soykırım gerçekleştirilmek istendiğini belirtti. KCDK-E, yurtdışında bulunan Kürt halkına ve tüm demokratik güçlere de çağrıda bulunarak, her yerde Türk devletinin işgal ve soykırım politikalarına karşı topyekûn kitlesel tepki gösterilmesi gerektiğini belirtti. Bu kapsamda, Avrupa’da yapılacak tüm eylemlerin kitlesel protestolarla sahiplenilmesi gerektiği ifade edildi. Açıklamada, Kürt özgürlük hareketinin 40. yılına girdiği bu dönemde, Kürt halkının geleceği için topyekûn direnişin önemine vurgu yapıldı. Halkın, işgal, ihanet ve soykırım politikalarına karşı güçlü bir şekilde ayağa kalkması gerektiği belirtildi.

KCDK-E, direnişin önemine dikkat çekerek, bu şekilde Kürt halkının özgürlüğü ve geleceğinin korunabileceğini ifade etti. KCDK-E, tüm halkı ve demokratik güçleri, Türk devletinin saldırılarına karşı ortak bir duruş sergilemeye ve Kürt halkının kazanımlar​ını korumaya çağırdı.

Stuttgart Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Pervin Azadî ise KON-MED bildirisini okuyarak uluslararası toplumun sessizliğine dikkat çekti. Pervin Azadî,  Türkiye’nin ilhak etme hedefinin tüm Kurdistan’ı kapsadığı vurgulandı.

Açıklamada, Türkiye’nin hedefinin Abdullah Öcalan’ın birlikte yaşam paradigmasını yok etmek olduğu, bu paradigmanın Kürt halkını, Ortadoğu’yu ve insanlığı özgürlüğe kavuşturacağı ifade edildi.

Kurdistan halkının tüm kazanımlarının Türkiye’nin savaş suçları ve insanlığa karşı işlediği suçların hedefi olduğu belirtildi. Türkiye’nin, daha önce işgal ettiği bölgelerden geri çekilmediği ve Rojava'da (Kuzey Suriye) Efrîn, Girê Spî ve Serêkaniyê’de asimilasyon ve soykırım gerçekleştirdiği ifade edildi. Türkiye ordusu ve müttefiklerinin, Kürtlerin ve en eski değerlerinin ve kutsal yerlerinin yok edilmesine yönelik saldırılar gerçekleştirdiği belirtildi. 

Açıklama sonrası Alman polisi bir Kürt gencini slogan attığı gerekçesi ile gözaltına almaya çalıştı.