İsveç'te 15 Şubat Komplosu'na karşı eylemler başladı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komployu protesto eylemleri İsveç'in başkenti Stockholm'de start aldı.

İsveç'teki Kürt örgütleri, ”Komployu Unutmayacağız, Unutturmayacağız” şiarıyla Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük uluslararası komploya karşı faaliyetlerini sürdürüyor. Örgütler, başkent Stockholm'de bir eylem gerçekleştirdi.


Medborgarplatsen Meydanı'nda bir araya gelen Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi'nin serbest bırakılmasını talep eden büyük bir pankart ve flamalar taşıdı.
Türk devletinin kınandığı ve Kürt Özgürlük Hareketinin selamlandığı eylemde, ”Türk devleti Kürdistan'dan defol,” ”Öcalan'a özgürlük, Kürtlere statü”, ”Faşist, katil Erdoğan”, ”Öcalan halktır, halk biziz” sloganları atıldı. Stockholm Demokratik Kürt Toplum Merkezi Başkanı Mirhem Yiğit, KNK  İsveç Eşbaşkanı Zeyneb Morad ve Amara Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Göktepe, konuşmalarında 22. yılına giren uluslararası komployu kınadı.

Kürt Halk Önderi'ni özgürleşme zamanının geldiğini söyleyen konuşmacılar, Kürt halkı ve dostlarına komplo ve Türk devletini protesto eylemlerine katılma çağrısı yaptı.

KNK İsveç Eşbaşkanı Zeyneb Morad, Türk devletinin, Kürt Halk Önderi'nin düşünce, ideolojisi ve paradigmasını teslim alamadığını, paradigmanın Ortadoğu halklarının umudu haline geldiğine vurgu yaptı.

Kürt Halk Önderi'nin 22 yıl İmralı Adası'nda işkence sayılacak ağır tecrit koşullarında tutulduğunu söyleyen Ayşe Göktepe de, Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi'nin (CPT) geçtiğimiz yılın Ağustos ayında yayımladığı raporda İmralı tecridinin uluslararası yasalara aykırı olduğunu açıkladığını hatırlattı.
Göktepe, Yiğit ve Morad, konuşmalarında Kürt Halk Önderi'nin barışı sağlayabilecek ve Türk devletinin katliamlarını engelleyecek tek kişi olduğuna vurgu yaptı.

GEZİCİ KÜTÜPHANE STOCKHOLM'DEN YOLA ÇIKTI

İsveç Demokratik Kürt Toplum Merkezi, Amara Kadın Meclisi ve Sara Kadın Birliği, Abdullah Öcalan'ın İngilizce ve İsveççeye çevrilen eserlerinin dağıtımı için gezici kütüphane etkinliğini başlattı.
Stockholm'un Medborgarplatsen Meydanı'nda bulunan gezici kütüphane, komployu protesto etkinliğinin bitiminden sonra Uppsala iline doğru yola çıktı. Saat 16.00 sularında Celicius Meydanı'nda olacak olan kütüphane isteyenlere Abdullah Öcalan'ın kitaplarını dağıtacak.

Kütüphane 5 Nisan günü saat 12.00'de Örebro'nun Järntorget Meydanı'nda, 6 Nisan günü Helsingborg'in Stortorget Meydanı'nda saat 11.00'de ve Malmö'nin Mollevångstorget Meydanı'nda saat 15.00, 7 Nisan Pazar günü de saat 13.00'de Göteborg'nin Gustaf Adolf Meydani'nda olacak.