GÖRÜNTÜLÜ

İsveç’te ırkçılık karşıtı yürüyüş

İsveç’in Stockholm kentinde aralarında Amara Kadın Meclisi’nin de yer aldığı 29 örgüt, ülkede yükselen ırkçılığa karşı bir yürüyüş düzenledi.

İSVEÇ'TE ARTAN IRKÇILIK

İsveç Demokratlar Partisi hükümetle işbirliği yapan bir parti haline geldiğinden beri ırkçılık önemli ölçüde arttı. Ayrıca geçenlerde anti-faşizm konulu bir konferansa Naziler saldırmıştı. Bu gelişmelere karşı aralarında Amara Kadın Meclisi’nin de yer aldığı 29 örgütün çağrısı üzerinde kitle, başkent Stockholm'un Norra Bantorget meydanında toplandı.

Çok sayıda örgüt temsilcisi kitleye hitaben konuşmalar yaptı. Amara Kadın Meclisi adına yapılan konuşmada ise “Kurdistan ve Filistin’de yaşanan savaş gerçeği karşısında İsveç’in Türk devleti ile işbirliğinin utanç verici olduğu belirtildi. Temsilci, “NATO sürecinden beri Kürtlerin kriminalizasyonu devam etmekte. Bu hükümet, diktatör Erdoğan’ın birçok talebini karşılamıştır. DAİŞ’e karşı mücadele eden Kürtleri yüzüstü bıraktılar. Bir zaman kahraman dedikleri Kürtleri, şimdi terörist diye tanımlıyorlar. Bu, tüm dünyayı DAİŞ terörüne karşı savunmak için canlarını feda eden Kürtlere ve İsveç halkına yapılan utanç verici bir ihanettir. Ortadoğu'daki Kürt kadınları uzun süredir teröre karşı, özgürlük ve kadın hakları için mücadele ediyor. Zulme, diktatörlüğe, baskıya karşı direnişte en ön saflarda yer aldılar. Savaşmak için buradayız. Özgürlüğümüzü istemek için burada değiliz, onu almak için buradayız. Geçmişi, etnik kökeni ve cinsiyeti ne olursa olsun her insan, baskı ve adaletsizliğin olmadığı bir dünyada yaşayabilene kadar dinlenmeyeceğiz. Özgürlük hepimiz için, özellikle de Ortadoğu'da bizim için savaşan Kürtlerimiz için bir gerçeklik haline gelinceye kadar vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmalar sonrası Gustav Adolfs Torg meydanına doğru yürüyüş yapıldı.

Yürüyüşte, üzerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğrafların olduğu flamaların yanı sıra Avrupa Kürt Kadın Hareketi flamaları taşınırken, sık sık “Abdullah Öcalan’a Özgürlük”, “Yaşasın Filistin ve Kurdistan halklarının mücadelesi”, “Jin Jiyan Azadî”, “Katil Erdoğan” ve “Katil Netanyahu” sloganları atıldı.