İsveç'te komploya karşı gezici kütüphane ve eylemler

İsveç'te çalışma yürüten Kürt örgütleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik komplonun 22. yıl dönümü dolayısıyla İsveç'in pek çok yerleşim birimine gezici kütüphaneler gönderecek ve eylemler örgütleyecek.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komplonun yıl dönümü dolayısıyla İsveç'in pek çok ilinde Abdullah Öcalan'ın kitap ve broşürlerinin tanıtıldığı ve dağıtıldığı etkinlikler ve uluslararası komployu protesto eylemleri düzenlenecek.
”Komployu Unutmayacağız, Unutturmayacağız”  şiarıyla 1-15 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek eylemlerde uluslararası komployu gerçekleştiren güçler teşhir edilecek ve Öcalan'ın serbest bırakılması için daha önce başlatılan kampanya yeni bir ivme kazanacak.
İsveç Demokratik Kürt Toplum Merkezi, Abdullah Öcalan'ın görüş ve düşüncelerinin yaygınlaştırılması için İsveç'in pek çok yerleşim birimine gezici kütüphanelerin gönderileceğini, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın İngilizceye ve İsveççeye çevrilen kitap ve broşürlerinin halka dağıtılacağını açıkladı.
Salgına dair kurallara uyularak gerçekleşecek etkinliklerde Rojava Komiteleri ile İsveçli enternasyonalistlerin de yer alacağı belirtildi. Erdoğan ve Türk rejiminin sadece Kürt halkı için değil tüm Ortadoğu halkları için bir tehdit olduğunun anlatılacağı etkinlik ve eylemlerin 15 Şubat öncesi yapılacak uzun ve kitlesel eylemlerle son bulacağı belirtildi.
İsveç Demokratik Kürt Toplum Merkezi, Amara Kadın Meclisi ve Sara Kadın Birliği başta olmak üzere Kürdistanlı örgütler, tüm ilerici ve demokratik güçlere komplonun 22. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek eylemlere katılmaları ve Türk devletine karşı sürdürülen mücadeleye destek vermeleri çağrısı yaptı.

EYLEMLERİN OLACAĞI İLLER

Eylem yapılacak iller ve ayrıntıları şöyle:

"Stockholm, 4 Şubat Perşembe saat 12.00, Medborgarplatsen Meydanı

Uppsala, 4 Şubat Perşembe saat 16.00, Celesius Meydanı

Örebro, 5 Şubat Cuma saat 12.00, Järntorget Meydanı."