İsviçre’deki uzun Yürüyüş Solothurn’daydı

6 Şubat’ta Luzern kentinde “Tecride, Faşizme, İşgallere Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı” hamlesini sahiplenen Kürdistanlılar yürüyüşlerinin bugünkü etabında Solothurn kantonu vardı.

Her yıl 15 Şubat uluslararası komplosunun yıldönümünde protesto etmek için düzenlenen uzun yürüyüşler bu sene İsviçre'de yerel olarak düzenleniyor.

Eksi 10 dereceyi bulan fırtına ve rüzgara rağmen Zucwill kasabasında yüzlerce Kürdistanlı ve dostu bir araya geldi. 

Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri şahsında bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Yürüyüş öncesi burada Kürt siyasetçi Serhat Agiri yaptığı konuşmada, uluslararası komplonun devamı olarak bugün Türk devletinin Garê başta olmak üzere Kürdistan'ı hedef alan işgal saldırılarını sürdürdüğünü söyledi.

“Rêber Öcalan nezdinde gerillayı ve Kürt halkını hedef alan Garê'ye saldırı örneğiyle işgalci güçler komployu tekrar ederek Kürt halkının direncini kırmak istemektedir” diyen Agiri, şöyle konuştu: “Bugün İmralı'da Rêber Apo'nun ve Medya Savunma Alanlarında gerillanın geliştirdiği direnişi görerek ve bu direnişi sahiplenerek komployu boşa çıkaracağız. İşgalci güçler şunu iyi bilmelidir bizler Önderliğimize ve gerillaya sahip çıkacağız ve direnişimiz mutlak zaferle taçlanacaktır.”

Agiri'nin konuşması sonrası halk tecride ve işgale karşı Kürt Halk Önderi Öcalan'a özgürlük hamlesini sahiplenen sloganlarla yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca aktivistler Almanca bildiriler okudu. 

Yapılan yürüyüşün ardından 1 Mayıs alanına ulaşan halk burada bir miting düzenledi.

Mitingde ise KCDK-E adına Demir Çelik bir konuşma yaptı.

“22 yıl önce uluslararası komployla esir alınan ve bugün mutlak tecritle iradesi kırılmak istenen Kürt Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü sağlamak için alanlarda olmayı sürdürüyoruz” diyen Çelik şöyle devam etti: “Öcalan bugün demokratik konfederalizm, demokratik modernite, demokratik ulus fikirleri ve kadın özgürlükçü paradigmasıyla sadece Kürtlere değil dünya halklarına örnek olmuştur. 

Komplocu güçlerin her türlü saldırıları karşısında bizler dünya halklarının sahiplendiği Önderliğimiz Abdullah Öcalan'ı özgürleştireceğiz.”

Demir'in konuşmasının ardından Kürdistanlılar burada kurulan Önderlik kütüphanesini ziyaret etti.