İsviçre’deki uzun yürüyüşün Basel ayağı tamamlandı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komploya karşı İsviçre Luzern'de startı verilen uzun yürüyüşün Basel ayağı bugün tamamlandı.

Her yıl Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komplonun yıl dönümünde düzenlenen uzun yürüyüşler Covid-19 kısıtlamaları nedeniyle bu sene her ülkede yerel alanlarda düzenleniyor.

Luzern kentinde 6 Şubat'ta 'Tecride, Faşizme, İşgallere Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı' hamlesi kapsamında startı verilen yürüyüş bugün Basel kentinde devam etti.

Yoğun kar yağışı altında ve eksi 10 dereceyi bulan kötü hava koşullarında düzenlenen eylem Kürdistanlılar ve dostlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Barfüsserplatz alanında ''Öcalan'a Özgürlük' pankartı açıldı, Öcalan posterleri PKK, MLKP ve SYKP bayrakları taşındı. Eylemde Kürdistan özgürlük mücadelesi şehitleri anısına saygı duruşunda bulunuldu.

'KÜRT KAZANIMLARI HEDEFTE'

Yürüyüş öncesi burada bir konuşma yapan Kürt Siyasetçi Serhat Agiri, şunları söyledi:

"15 Şubat Uluslararası Komplosu'nun devamı bugün tecrit politikalarıyla Önderliğimiz üzerinde devam etmektedir. Bugün başta Önderliğimiz olmak üzere İmralı'da, gerilla alanlarında ve zindanlarda topyekûn bir direniş seferberliği gelişerek komplocu güçlerin hedefe ulaşması büyük oranda engellendi.

Komplocu güçlerin eliyle komplonun hala devam etmesinde asıl sebep ise özellikle Kürt mücadelesinin gelişimi ve Rojava'daki kazanımlar olmuştur. Mücadeleyi tasfiye etmek ve mücadeleyi boğmak adına yapılan bu saldırılara karşı Önderliğimizin özgürlüğünü bulunduğumuz her alanda haykırmayı sürdüreceğiz. Önderliğimizin özgürlüğü bizlerin özgürlüğü, Kürt halkının özgürlüğü olacaktır."

Yapılan konuşma sonrası halk, Kürt Halk Önderi'nin özgürlüğünü talep eden sloganlarla kent merkezinde bir yürüyüş düzenledi. Yürüyüş boyunca aktivistler tarafından Almanca bildiriler okundu.

Yürüyüş Dreirosenpark alanında sloganlarla sonlandırıldı.

Kürdistanlılar yarın ise uzun yürüyüşlerini Solothurn kentinde düzenleyecek.