Önderlik Kütüphanesi Lozan'dan start aldı: Zamanı Geldi

Abdullah Öcalan’ın paradigmasını dünya kamuoyuna tanıtmak amacıyla her yıl 15 Şubat komplosu yıldönümünde düzenlenen “Önderlik Kütüphanesi” her ülkede ayrı ayrı kentleri ziyaret ediyor. İsviçre’deki kütüphane de bugün Lozan’dan turuna başladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik düzenlenen 15 Şubat uluslararası komplonun yıl dönümde 'Tecride, Faşizme, İşgallere Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı' hamlesi kapsamında sürdürülen kampanya çerçevesinde oluşturulan “Önderlik Kütüphanesi” İsviçre’de de kent turlarına başladı. “Önderlik Kütüphanesi” Lozan’dan bugün start aldı.

“Önderlik Kütüphanesi” Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın savunmaları, eserleri ve broşürleri ile donatılırken aktivistler tarafından İsviçrelere uluslararası komplonun içeriğine, tecride ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın neden özgür olması gerektiğine ilişkin bilgilendirmede de bulundu.

KÜTÜPHANE VE STANDLARLA ÖCALAN'IN PARADİGMASI TANITILIYOR

Fransızca, Almanca ve İngilizce dillerinde bilgilendirmenin yapıldığı “Önderlik Kütüphanesi”nin yanı sıra aynı kapsamda St. Laurent kilisesi önünde bilgilendirme standı da açıldı.

Kürt kadın siyasetçi Asmin Engin “Zamanı Geldi” kampanyasına ilişkin ANF’ye yaptığı değerlendirmede “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fikirleri, felsefesi, tez ve projelerini İsviçre kamuoyuna duyurmak için ‘Önderlik Kütüphanesi’ projemizin startını Lozan kentinde bugün verdik. Kürdistan'ın 4'e bölündüğü antlaşmanın yapıldığı kentte böyle bir çalışma yapmayı bizler için anlamlı ve önemli buluyoruz. 

Kütüphane boyutuyla Kürt Halk Önderi Öcalan'ın Kadın Devrimi, Savaş ve Barış, Demokratik Konfederalizm ve Demokratik Ulus dahil onlarca kitabının yanı sıra broşürlerimizle düşüncelerini İsviçre kamuoyuna tanıtıyoruz. 

İsviçreliler tarafından ‘Önderlik Kütüphanesi’ ilgiyle karşılaşırken genel olarak Kürt halkının vermiş olduğu mücadelenin kendilerine ilham kaynağı oldukları yönünde tepkilerini dile getiriyorlar” dedi.

PENCHARD: TUTSAKLARIN VE KÜRT HALKININ TALEPLERİNE CEVAP VERİLMELİDİR

St. Laurent kilisesi önünde açılan standı Lozan Belediyesi Yeşiller Grup Başkanı ve Belediye Encümeni İlias Penchard da ziyaret etti.

Uluslararası komplonun yıldönümüne ve Kürt halkının vermiş olduğu mücadelenin önemine ilişkin ANF’ye konuşan Penchard şunları belirtti:

“Kürt halkıyla dayanışma içerisinde olduğumuzu söylemek için buraya geldim. 1999 yılından bu yana Kürtlerin lideri Türkiye cezaevinde bulunmakta. Bizler de Kürt halkının taleplerini sahiplenerek Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü istiyoruz. Eyleminizi bu anlamıyla uluslararası kamuoyunun harekete geçmesi bakımından oldukça önemli buluyorum. 

Yine başta Kürt lider Abdullah Öcalan olmak üzere yüzlerce Kürt milletvekili, belediye başkanı ve seçilmişin Türkiye cezaevlerinde bulunmasına karşı uluslararası kamuoyunu Kürt halkıyla dayanışmaya çağırıyorum.”