“Önderlik Kütüphanesi” Malmö kentindeydi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik komplonun 22. yılında İsveç'in Malmö kentinde Abdullah Öcalan'ın kitaplarından oluşan kütüphane açıldı.

İsveç'in güneyinde yer alan Malmö ilinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın eserlerinin yer aldığı kitap sergisi açıldı.

Möllenvågstorget Meydanı'nda bir araya gelen Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Öcalan'a yönelik komployu protesto etmek için bir eylem düzenledi. Eylemin moderatörlüğünü yapan Sara Kadın Birliği Başkanı Girin Kasırga, Kürt Halk Önderi Öcalan'ın sadece Kürt halkı değil Ortadoğu'daki tüm halkların özgürlüğünü temsil eden bir lider olduğunu söyledi.

İsveç Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Nadia Saleh, 3 günden bu yana Kürt Halk Önderi Öcalan'ın kitaplarının yer aldığı kütüphanenin Stockholm, Uppsala, Örebro, Helsingborg kentlerini dolaştıktan sonra Malmö'ye ulaştığını söyledi.

Abdullah Öcalan'ın Kürt sorumunun çözümü ve Ortadoğu'da barışın sağlanmasını ve kadın haklarını konu alan pek çok kitap yazdığını hatırlatan Saleh, Türk devletinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ı 22 yıldan bu yana ağır tecrit altında bulundurduğuna dikkat çekti.

Ağır tecrit koşullarında olmasına rağmen Kürt sorunu ve Ortadoğu'daki sorunların çözümü için eserler vermeyi sürdüren Abdullah Öcalan'ın demokratik konfederalizm düşüncesinin ezilen halklara ilham verdiğini belirtti.

Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın insanlık suçları işlediğini ve yargılanması için 100 neden bulunduğunu belirten Saleh, insan hakları savunucularına Erdoğan'ın yargılanması için başlatılan kampanyaya katılmaları çağrısı yaptı.

İsveç Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Rıdvan Altun da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın demokratik konfederalizm paradigmasının mimarı bir önder olduğunu ve Kürt örgütlerinin Abdullah Öcalan'ın eserlerinin tanıtılması ve en geniş kitlelere ulaştırılması için gezici kütüphaneyi düzenlediğini söyledi.

Kütüphanenin İsveç'in pek çok kentini ziyaret edeceğini söyleyen Altun, tüm Kürdistanlılar ve dostlarına7 Şubat Pazar günü saat 13.00'de Göteborg kentinin Gustaf Adolf Meyda'nında kütüphaneyi karşılamaları ve uluslararası komployu kınamak için yapılacak eyleme katılmaları çağrısı yaptı.