Özgürlük Nöbeti kararlılıkla devam ediyor

Fransa’nın Strasbourg kentinde devam eden Özgürlük Nöbeti 450. haftasına girdi. Nöbeti bu hafta Strasbourg’daki yurtseverler devraldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması amacıyla 25 Haziran 2012 tarihinde başlatılan Özgürlük Nöbeti kararlılıkla sürdürülüyor. Fransa’nın Strasbourg kentinde Avrupa kurumlarının bulunduğu ortak alanda sürdürülen eylemi her hafta diasporada yaşayan Kürtler ve dostları gruplar şeklinde sürdürüyor.

Her hafta yedi gün ve 08.30-17.00 saatleri arasında sürdürülen eylemi bu hafta Strasbourg’daki yurtseverler devraldı. Grupta Ceco Amed, Vedat Zinar ve İsmail Maraşi yer alıyor.

Eylemde, Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekilerek, Uluslararası Komplo’nun ortağı olan ülkelerin Kürt halkına yönelik katliamların sorumlusu olduğunun altı çizildi.
Uluslararası Komplo ile birlikte Kürt halkının özgürlük mücadelesinin tasfiye edilmek istendiğine dikkat çekilen eylemde, ayrıca Avrupa Birliği üyesi olan Türkiye’nin tecritle, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi (AİHS) taahhütlerini yerine getirmediği vurgulandı.

'YAPTIRIM UYGULANMALI'

Kürtlerin Avrupa’da sürdürdüğü en uzun eylem olan Özgürlük Nöbeti’nde Türkiye’nin imzacısı olduğu uluslararası insan hakları sözleşmelerinin gerekliliklerini yerine getirmediğine dikkat çekilerek, Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği’nin anayasal gerekleri doğrultusunda yaptırımlara gidilmesi talep ediliyor.
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın, ortaya koyduğu Demokratik Konfederalizm perspektifiyle Ortadoğu'da süren savaşların bitmesi yönünde en net çözümü insanlığa sunduğunun ifade edildiği eylemde, Abdullah Öcalan’ın mücadelesi ve ideolojisinin anlatıldığı çeşitli dillerdeki kitapçıklar ise insanlara dağıtılıyor.