Abdullah Öcalan'a özgürlük eyleminde Aralık katliamları protesto edildi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için Cenevre'de süren eylemde Aralık'taki katliamlarda yaşamını yitirenler anıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için Cenevre'de süren eylemde Aralık'taki katliamlarda yaşamını yitirenler anıldı.

"Dem dema azadiyê ye - Özgürlüğü sağlama zamanı" hamlesi kapsamında 25 Ocak 2021'den bu yana her çarşamba BM Ofisi'nin bulunduğu Nations Meydanı'nda açılan çadır etrafında  oturma eylemi sürdürülüyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde sürdürülen tecrit işkencesi ile Türk devletinin Kurdistan'da sürdürdüğü yıkım ve katliam politikalarının uluslararası kamuoyu nezdinde teşhir edildiği eylemde, Abdullah Öcalan'ın kadın özgürlükçü, ekolojik ve demokratik yaşam modelini aktardığı kitapları çevredekilere dağıtılıyor.

Türk devlet faşizmi tarafından Aralık ayında gerçekleştirilen 1978 Maraş, 2000 Cezaevleri ve 2011 Roboskî katliamlarında yaşamını yitirenler ile öz yönetim direnişlerinde cenazesi 7 gün yerde bırakılan Taybet Ana şahsında saygı duruşunda bulunuldu.

Cenevre eylem komitesi adına Mustafa Altunbaş Aralık ayı katliamlarında yaşamlarını yitirenleri anarak Türk devlet tarihinin katliamlar tarihi olduğunu söyledi. Altunbaş, tutsakların açlık grevini selamladı.

23 ARALIK'TA ZÜRİH'E, 6 OCAK'TA PARİS'E...

Cenevre Demokratik Kürt Toplum Merkezi (CDK-Ge) Eşbaşkanı Tuba Yılmaz, "Bu tecrit ve işkence sistemi 35 aydır dahada derinleştirilmiş ve insan haklarına ve uluslararası hukuka aykırı bir şekilde devreye konulmuştur" dedi. Tuba Yılmaz, BM nezdinde Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü sağlanıncaya kadar alanlarda olmayı sürdüreceklerini ifade etti ve şöyle dedi:

"Görev ve sorumluluğunuz gereği bu mutlak izolasyon sistemine son verin. Kürt halkının özgürlük ve barış çağrısına kulak verin. 23 Aralık 2022'de Paris'te Ahmet Kaya Kültür Merkezi'ne düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden KCK Yürütme Konseyi Üyesi Emine Kara (Evin Goyi), sanatçı Mir Perwer (Mehmet Şirin) ve Abdurrahman Kızıl'ı saygıyla anıyoruz. 2013 yılında Sakîne Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'i katledenler, son katliamı yapanlarla aynı zihniyettedir. Bu katliamın planlayıcısının Türk devleti olduğu çok açıktır. Bu katliamı planlayan ve gerçekleştiren güçleri kınıyoruz. Fransa devleti sorumluluğunu yerine getirerek suçluları ortaya çıkarmalıdır."

Tuba Yılmaz, 23 Aralık'ta 2. Paris katliamının yıl dönümünde İsviçre'nin Zürih kentinde İsviçre Kürt Kadınlar Birliği (YJK-S) öncülüğünde düzenlenecek olan merkezi yürüyüşe katılım çağrısında bulunarak, şunları söyledi:

"Cenevre'den Kurdistan'ın dört parçasındaki ve yurt dışındaki halkımıza çağrıda bulunuyoruz. Sokaklarda her zaman kavga edelim. Mücadelemizde tecrit sistemine karşı bizlerin sürdüreceği direniş kazanacaktır. Kürt halkı ve dostları olarak  tecridi ortadan kaldırmak için faaliyetlerimizi sürdürerek alanlarda olmaktan vazgeçmeyeceğiz. Yine bu kapsamda 23 Aralık'ta Zürih kentinde ve 6 Ocak'ta Fransa'nın başkenti Paris'te hem katliamların aydınlatılması hemde sorumlulardan hesap sorulması talebiyle düzenlenecek olan yürüyüşlerde Cenevre eylem komitesi olarak yerimizi alacağız."