GÖRÜNTÜLÜ

Amûdê Sineması’nın yeniden inşası için Lecco’da etkinlik

Lecco’da düzenlenen etkinlik ile YPG’li şehit Lorenzo Orsetti (Tekoşer) anılırken, 1966’da BAAS rejimince yangın çıkarılarak katledilen 282 Kürt çocuğun anısını yaşatmak amacıyla Amûdê Sineması’nın yeniden inşası için bağış toplandı.

ROJAVA İLE DAYANIŞMA ETKİNLİĞİ

İtalya'nın Lecco şehrinde bulunan Centro Sociale (Kültür Merkezi) il Galeone’de YPG’li şehit Lorenzo Orsetti (Tekoşer) anmak ve Amûdê’de 1966’da film izlerken Baas rejimi tarafından katledilen yüzlerce Kürt çocuğunun anısını yaşatmak için çok amaçlı kültür merkezi olarak yeniden inşasına başlanan Amûdê Sineması (Nuova Cinema Amûdê) ile dayanışmak amacıyla etkinlik düzenlendi.

Saat 20.00’de başlayan etkinlikte, ilkin DAİŞ'e karşı Rojava'yı özgürleştirme hamlesinde şehit düşen İtalyan YPG’li devrimci Lorenzo Orsetti’nin anısına hazırlanan belgesel izletildi. Yaklaşık 60 kişi büyük bir ilgiyle belgeseli izlerken yer yer duygusal anlar yaşadı.

Daha sonra Lorenzo Orsetti’nin babası Alessandro Orsetti online bağlanarak katılımcıları selamladı.
Lorenzo Orsetti’nin Kürt halkının DAİŞ’e karşı verdiği mücadeleye katılarak devrimci bir tercih yaptığını belirten baba Orsetti, vermiş olduğu karara büyük saygı duyduğunu; onun yürüdüğü yolda Kürt halkı ile dayanışmayı büyüterek yürümekten gurur duyduğunu ifade etti. Alessandro Orsetti, herkesi de Rojava Devrimi ile dayanışmaya davet etti.

Ardından Efrîn direnişinde yer almış olan Marco Gelhat söz alarak, yaşanan süreçleri ve Rojava’da oluşturulan Demokratik Konfederal Sistem üzerine görüşlerini dile getirdi.

Etkinlik, geç saatlere kadar süren sohbet ile sona erdi.

Etkinlikte Rete Kurdistan dayanışma ağı ile İtalya-Kurdistan Komitesi stant açarak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın İtalyancaya çevrilen kitaplarını katılımcılara sundu.