Berlin, Bordeaux ve Marsilya’da gençlerden eylem

Almanya’nın başkenti Berlin, Fransa’nın Bordeaux ve Marsilya kentlerinde alanlara çıkan TCŞ, Teko-JIN ve JXK aktivistleri Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridi protesto etti, fiziki özgürlüğünü talep etti.

Kürt gençlerinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protestoları sürüyor.

BERLİN

Almanya’nın başkenti Berlin’de Kürt gençlerinin ve genç kadınlarının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük eylemleri kesintisiz devam ediyor. TekoJIN ve JXK aktivistleri Berlin halkını Kürt Halk Önderi Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecride ilişkin bilgilendirdi. 

Berlin-Leopoldplatz’da düzenlenen eylem saat 15:00’te yapıldı.

BORDEAUX

Fransa’nın Bordeaux kentinde Grand Théâtre meydanında bir araya gelen Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) aktivisti gençler sistematik ve ağır tecridin uygulandığı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için bir miting gerçekleştirdi.

Kürdistan devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan miting de Abdullah Öcalan’a özgürlük vurgusu yapıldı.

“Tecride, Faşizme, İşgale Son: Bi Hev Re Serhildan” düzenlenen eylemde yapılan konuşmalarda “Önder Apo’nun özgürlüğü, özgürlüğümüzdür” mesajı verdi.

Eylemde sık sık “Diktatör Erdoğan”, “Assassin Erdogan”, “A bas le régime fasciste en Turquie”, “Bijî Serok Apo” ve “Bi Hev Re Serhildan” sloganları atıldı.

Yaklaşık bir saat süren eylem sloganlar ile sona erdi.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde bir araya gelen TCŞ aktivisti gençler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride protesto etmek amacıyla bir eylem gerçekleştirdi. “Tecride, Faşizme, İşgale Son: Bi Hev Re Serhildan” şiarıyla akşam saatlerinde Long Champ parkında bir araya gelen aktivistler halkın yoğun olduğu bir noktada eylemlerine başladılar.

Eylem esnasında Fransızca “Abdullah Öcalan’a özgürlük” yazan bir pankart ve büyük bir “Free Öcalan” yazan bayrak açan gençler renkli dumanlarla eylemlerine görsellik kattılar.

Sık sık “Assassin Erdogan”, “A bas le régime fasciste en Turquie”, “Bijî Serok Apo” ve “Bi Hev Re Serhildan” sloganları attı.