Berlin’de parlamento önünde tecrit protestosu

TEKOJIN ve TCŞ aktivistleri, Berlin’de Federal Parlamentosu önünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için eylem düzenledi.

Almanya’nın başkenti Berlin’de TEKOJIN ile TCŞ aktivistleri Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgülüğü için eylem düzenledi.

TEKOJIN ve TCŞ aktivistlerinin her Çarşamba günü organize ettiği eylem bugün Almanya’nın başkenti Berlin’deki Federal Parlamento önünde yapıldı.

Kürdistanlıların da katıldığı eylem “Tecride, Faşizme, İşgale Son! Bi Hev Re Serhildan" şiarı ile düzenlendi.

Saygı duruşu ile başlayan eylemde Almanca "Tecride, Faşizme, İşgale Son! Bi Hev Re Serhildan" ve "Zamanı Geldi! Abdullah Öcalan'a Özgürlük" yazılı pankartlar taşındı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecride yönelik bildirinin okunduğu eylemde "Yaşasın Öcalan" ve "Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'a barış" sloganları atıldı. Eylemde tecride ve Abdullah Öcalan'ın özgürlük kampanyasına yönelik bildiriler de dağıtıldı.

Gençler tecride ve Abdullah Öcalan’a özgürlük kampanyasına ilişkin hazırladıkları bir dosyayı da Alman Federal Parlamentosuna verdi. Eylem, “Biji Serok Apo” sloganları ile sona erdi.