Bernmar: Baskı son bulmalı, PKK terör listesinden çıkarılmalı

Göteborg Belediye Şube Müdürü ve Sol Parti Grup Başkanı Daniel Bernmar, Güvenlik Polisi'nin Kürtlere yönelik baskı ve fişlemelerini kınadı, PKK'nin terör örgütleri listesinden çıkarılmasını istedi.

İsveç Güvenlik Polisi'nin (Säpo) Kürtlere yönelik baskı ve fişlemelerine tepkiler dinmiyor. Son olarak Göteborg Belediyesi Şube Müdürü ve Sol Parti'nin Grup Başkanı Daniel Bernmar, Säpo'nun Kürtlere yönelik baskılarını kınadı.

Konuşmasını videoya çekerek sanal medya hesabından yayımlayan Bernmar, İsveç'te herkesin yasalar karşısında eşit olduğunu ve aynı korumaya sahip olduğunu söyledi. Birleşmiş Milletler'in İnsan Hakları Sözleşmesi'ne göre tüm insanların kendilerini savunma hakkı olduğunu vurgulayan Bernmar, bunun hukuk devletinin temelini oluşturduğunu söyledi.

Örebro ilinde yaşayan sağlık emekçisi 2 çocuk annesi Zozan Büyük'ün sınır dışı edilmek istendiğini, dosyaya gizlilik damgası vurulduğu için Büyük dahil kimsenin neden böyle bir kararın alındığını bilmediğini belirtti.

'KÜRTLERE SALDIRILARDA ARTIŞ OLDU'

Büyük'ün ne ile suçlandığını bilemediği için kendini savunamadığını hatırlatan Bernmar, son dönemlerde polisin sınır dışı etmek istediği Kürtlerin sayısında belirgin bir artış olduğuna dikkat çekti.

Herkese Kürtlere yapılan haksızlıklara karşı çıkma çağrısında bulunan Bernmar, “Ben ve Sol Parti, Kürtler ve örgütlerinin kriminalize edilmesine karşı çıkıyoruz. Zozan ve diğerlerinin davalarının yeniden ele alınmasını istiyoruz. İsveç gibi hukuk devletine böyle muamele yakışmaz” dedi.

Sol Parti Grup Başkanı Daniel Bernmar, İsveç'in PKK'yi "terör örgütleri listesi"nden çıkarmasını da istedi.