BM önünden ‘Zindan direnişine cevap olacağız’ mesajı

BM önünde, Kürdistanlıların tecridin kırılması ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talebi ile cezaevlerindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla süren açlık grevi direnişini sahiplenme eylemi sürüyor.

Birleşmiş Milletler’in (BM) Cenevre Ofisi önünde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması, özgürlüğü talebi ve cezaevlerindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla 27 Kasım 2020’den bu yana cezaevlerinde süren açlık grevi direnişini sahiplenmek amacıyla düzenlenen eylem sürüyor.

Cenevre BM Ofisi önünde devam eden eylemi bugün Zürih Kürt Meclisi aktivistleri devraldı. 

Eylem Kürdistan özgürlük mücadelesi şehitleri anısına anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. 

‘TECRİDE VE AÇLIK GREVLERİNE KARŞI 3 MAYMUNU OYNUYORLAR’

CDK Cenevre Eşbaşkanı Salih Sağlam yaptığı konuşmada “Önderliğimiz üzerindeki tecrit kırılana kadar eylemimizi kesintisiz olarak sürdüreceğiz ve 27 Kasım'dan bu yana süren zindan direnişine cevap olacağız” dedi.

Zürih’ten gelen eylemciler arasında bulunan Kürdistanlı Cahit Uçar ANF’ye yaptığı değerlendirmede şunları belirtti: “Demokrasileri ve insan hakları ile övünen BM ve AB bugün 40 milyon Kürdün taleplerini görmezden geliyor. Direnen Kürt halkının taleplerine karşılık ağzını, gözünü, kulağını kapatarak üç maymunu oynuyor.

21 yıldır Önderliğimiz faşist ve diktatör sistem tarafından esaret altına alınmış, tecrit işkencesiyle Kürt halkının iradesi teslim alınmak istenmiştir. Sözde insan haklarından ve demokrasiden dem vuran BM tecride ve zindan direnişe karşı 3 maymunu oynamayı sürdürmektedir. 

Demokrasinin ve insan haklarının gereği BM bugün misyonunu yerine getirerek Erdoğan diktatörlüğüne karşı Kürt halkının haklı direnişine cevap olmak zorundadır.”

'EYLEMLER DEVAM EDECEK’

15 Şubat Uluslararası Komplosunun yıldönümünde BM önündeki süresiz oturma eylemi sürerken “Tecride, Faşizme, İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı” hamlesi kapsamında İsviçre kentlerinde BM'ye mektup gönderme kampanyası da devam ediyor. 

Önümüzdeki günlerde başta Cenevre olmak üzere pek çok kentte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a özgürlük kütüphanesi, yürüyüş ve mitingler yapılacak ve BM'ye toplu mektup gönderilecek.

İsviçre Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Songül Aslan yapılacak eylemlere yönelik tüm Kürdistanlılar ve dostlarına katılım çağrısında bulundu. 

Teridin bir insanlık suçu olduğuna dikkat çeken Aslan, “Bu suça derhal son verilmeli ve Önderliğimiz serbest bırakılmalıdır. Bizler İsviçre Demokratik Kürt Toplum Merkezleri - Kürt Kadın Hareketi ve Kürt gençleri olarak dostlarımızın katılımıyla Şubat ayı boyunca çeşitli eylemlerle tecridin son bulması talebiyle ‘Zamanı Geldi, Rêber Apo'ya özgürlük’ demek için zindanlarda süren direnişe ses olmak için alanlarda olacağız” diye konuştu.

İSVİÇRE’DEKİ EYLEM PLANLAMASI

6 Şubat'ta Luzern’de bir yürüyüş düzenlenecek.

Allmendmesse’de saat 14.30’da 

10 Şubat’ta Basel de uzun yürüyüş yapılacak.

11 Şubat’ta Solothorn’da uzun yürüyüş yapılacak, özgürlük kütüphanesi kurulacak. 

13 Şubat’ta Cenevre’de BM önünde bir miting düzenlenecek.

İSVİÇRELİ GENÇLİK ÖRGÜTLERİNDEN DÜN GECE DE EYLEM

Öte yandan dün akşam saatlerinde İsviçreli gençlik örgütleri tecride ve cezaevlerinde süren açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla tren yolunun bulunduğu duvara “Kürt halkıyla dayanışma için buradayız” yazılaması yapıldı.